fbpixel
Skip to main content

Iordache - album release show. Guests: And Then This @ BT Live

Iordache - album release show. Guests: And Then This @ BT Live

BT Live

pres.

Iordache – album release show

Special guest: And Then This

 

Joi 14 februarie, BT Live traversează un nou teritoriu muzical, pătrunzând într-un spațiu guvernat de free-jazz cu influențe funk experimentale, alături de sextetul binecunoscutului saxofonist Iordache, care va prezenta live, cu aceasta ocazie, materialele de pe noul album. Seara va debuta alături de invitații lor, tinerii și talentații muzicieni de la And Then This.


Facebook event

Open doors: 20.30h

Intrare: 35 lei (în limita locurilor rămase disponibile)

********

Iordache
„Suita Titan” (Fiver House Records) - NEW ALBUM OUT!

www.iordache.ro
www.facebook.com/iordache.jazz/
www.fiverhouse.com

La finalul anului 2018, renumitul saxofonist Mihai Iordache aducea în atenția publicului autohton un nou material discofrafic intitulat ”Suita Titan”, o arheologie sentimentală a unei copilării petrecute în anii ’70 – ’80 în cel mai mare cartier bucureştean. Albumul a fost înregistrat în concert în 2017, la ARCUB, în cadrul seriei de concerte Artist in Residence organizate, în acea perioadă, de pianistul Lucian Ban.
Contextul pregătirii acestui album a fost unul special, producția lui fiind finanțată de ascultători, prin donații, pe platforma românească We Are Here. 

Iordache i-a avut parteneri în aceasta nouă călătorie muzicală, materializată sub forma unui album, pe trompetistul și vocalistul Vlad Simon, un tânăr muzician extrem de talentat, pe saxofonistul spaniol Daniel Torres, chitaristul Dan Mitrofan și bateristul Tavi Scurtu, cu care a înregistrat și Garden Beast și One Life Left și pe organistul Adi Stoenescu. Versurile piesei „În Titan” îi aparțin lui Florin Dumitrescu, iar grafica albumului lui Medicine Madison. 

În concertul din Control, formula va fi asemănătoare, dar cu Silviu Groaza la trompetă și cu Alex Munte la saxofon tenor si Michael Acker la bas. Show-ul va fi completat de artistele vizuale Cinty Ionescu & Medicine Madison.

*****
AND THEN THIS
www.facebook.com/andthenthis/

And Then This este proiectul muzical care îi reunește pe Sian Brie (chitară electrică), Diana Miron (voce / vioară), Laurenţiu Coţac (contrabas) şi Daniel Stanciu (no input mixer), muzicieni cu background-uri contrastante care îi definesc şi care pot fi regăsite în sonorităţile acestei trupe.
Puternic influenţaţi de libertatea de expresie şi complexitatea ritmică din Jazz, cei patru folosesc compoziţia spontană aducând în faţa publicului un areal sonor actual. Prin căutarea unei experienţe sonor-senzoriale intrinseci muzicii, emisia de unde uneori aspre, seci sau armonii spontane imprimă ascultătorului o deconstrucţie muzicală. Un discurs intuitiv, structural şi în coeziune constantă cu spaţiul viu al prezentului.

******************
BT Live a continuat să se reinventeze de la an la an și revine în 2019 cu noi povesti si artisti, reuniti pe scena clubului Control intr o serie de 5 show-uri traversand zone muzicale foarte diferite, de la free jazz, electronica, la hip-hop & funk, post-rock, etno & urban fusion.

În urmă cu 3 ani, Banca Transilvania şi Control Club își uneau forțele pentru a-și reafirma susținerea muzicienilor români prin inițiativa BT Live. Dovedind că are cea mai dinamică și non-conformistă abordare de pe piața bancară, Banca Transilvania a purtat povestea live-urilor ”powered by Banca Transilvania” prin toate colțurile țării, atât prin prezența la cele mai importante festivaluri autohtone, cât și pe calea undelor radio prin sprijinirea creațiilor muzicale din cele mai diverse genuri și a performance-urile live sub umbrela BT Live.

www.control-club.ro
www.facebook.com/BancaTransilvania
www.bancatransilvania.ro

we also recommend

West Meets East @ TIMIȘOARA | Bartók, Shankar, Enescu Parfumurile Indiei și Transilvaniei - Gilles APAP, Udhai MAZUMDAR, Rohan DASGUPTA, Bhaskar DAS
15.10.2019
West Meets East @ TIMIȘOARA | Bartók, Shankar, Enescu

Parfumurile Indiei și Transilvaniei - Gilles APAP, Udhai MAZUMDAR, Rohan DASGUPTA, Bhaskar DAS
Filarmonica Banatul