fbpixel
Skip to main content

iarba Fiarelor vine la tine. În boxe, căști și pe ecran.

iarba Fiarelor vine la tine. În boxe, căști și pe ecran.

În 22 aprilie avem oaspeți de seamă tocmai de la Bistrița. Iar oaspeții sunt iarba Fiarelor. 

iarba Fiarelor este o trupă de muzică neaoșă din Transilvania. Prin fuziunea sunetului acustic cu graiul transilvănean, iarba Fiarelor crează noi orizonturi muzicale și actualizează temele și motivele folclorice omniprezente în interiorul arcului carpatic. Trupa folosește în mod neconvențional chitara, bass-ul și tobele, instrumente care îmbină acorduri tradiționale și elementele de percuție cu sunete din lumea înconjurătoare pentru a reda atmosfera fiecărei compoziții muzicale.

Trupa iarba Fiarelor s-a lansat în 15 iunie 2018, la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. În perioada 2018-2019, trupa a cântat la evenimente precum BTLive @ Club Control, Festivalul de Carte și Muzică Libris, Filmul de Piatra #12 - TĂȘULEASA CAMP Edition. În paralel, iarba Fiarelor a înregistrat primul album de studio - Desculț. Materialul a fost lansat în iunie 2020, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și online pe platformele de streaming. Din 2021 până în 2023 formația este parte a programului  #INEStalent, inițiat de platforma Gigmit și INES (Innovation Network of European Showcases).

Poartă numele unei ierburi legendare. În mitologie, iarba fiarelor este o plantă misterioasă care descuie lacăte.  În Franța i se spune Herbe du Pic – adică Iarba Ciocănitoarei. Germanii o cunosc sub denumirea de Springwurzel – adică Iarba sfărâmătoare; Italienii o numesc Sferacavallo – adică Despotcoveşte calul; Ruşii, Razriv-trava – adică Iarbă desfăcătoare; Sârbii Raskovnic – Desfăcătoarea

we also recommend

valabil pentru proiecțiile din mai 2021
Bilet cadou ARTA-Acasă


Online

Surpriza Iepurasilor de Paste Spectacol cu mascote si personaje
disponibil pentru vizionare până pe 10.05.2021, 48h de la achiziția biletului
Surpriza Iepurasilor de Paste

Spectacol cu mascote si personaje
Online