fbpixel
Skip to main content

Seara Filmului Românesc: scurtmetraje de la Filmul de Piatră

Seara Filmului Românesc: scurtmetraje de la Filmul de Piatră

Joi, 21 septembrie, de la ora 20:00, în cadrul programului „Seara Filmului Românesc“ vor fi proiectate scurtmetraje din festivalul „Filmul de piatră“, organizat în Piatra-Neamț.

 

După proiecție, membri ai echipelor filmelor vor fi prezenți pentru o conversație cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

 

Rezervările pot fi făcute prin intermediul platformei EventBook.ro, iar intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Rezervările se anulează automat cu 30 de minute înainte de începerea filmului. În cazul rezervărilor anulate, Grădina cu Filme poate distribui locurile rămase disponibile persoanelor doritoare, în ordinea sosirii în locație. Grădina cu Filme nu poate modifica rezervările deja efectuate de clienți în favoarea unui alt client, cu excepția anulării din oficiu a rezervărilor nevalidate cu 30 minute înainte de începerea filmului.

 

Pentru anulări vă rugăm să sunați la numărul 0720144689.

________________________________________________

Sinopsis filme

 

Adnexa Oculi (regia Ana Camelia Cojan, premiul pentru cea mai bună animație) 3 min

 

Într-o lume în care trăiesc vulpi antropomorfice, adolescenții Jal și Marcia discută motivul pentru care toți locuitorii orașului lor se ascund, din când în când, în peșteri subterane. Jal este naratorul poveștii misterioase, care dezvăluiește motivul pentru care ochii vulpilor par a fi sticloși și falși.

 

Curtea scolii (regia Alexandru Mironescu, ficțiune, mențiune)

 

După un meci de fotbal în curtea școlii, Cristesu încearcă să se împace cu prietenul lui din copilărie, Oprean. Acum el trebuie să se înfrunte cu colegii săi, cei pe care i-a trădat ca să și-o ardă cu o gască de băieți mai mari din aceeași școală.

 

Ionaș visează că plouă (regia Dragos Hanciu, documentar, mențiune)

 

Ionaș este un țăran vârstinc care își petrece nopțile de vară în lanul său de porumb, păzindu-l împotriva mistreților care vin să-i mănânce recolta. El se străduiește să nu adoarmă pentru că atunci nu poate fi conștient de nimic în afară de visele sale. Bătrânul este convins că un vis cu tatăl lui, care îi tot apaere nopțile, aduce ploaia, care mereu este însoțită de venirea mistreților - o amenințare pe care el nu o poate vedea în întunericul nopții, ci doar să o audă. Realizând că este un om simplu, Ionaș realizează că poate lupta împotriva mistreților, dar nu și împotriva trecerii timpului.

 

Duality, (regia Vera Belocrîs, premiul pentru cel mai bun film experimental) 5 min

 

Folosind atât cadre filmate cât și fotografii și inserții animate, Duality este un scurt-metraj poetic care explorează elementele constrastante ale vieții.

 

Smoking (regia Victor Cioaba, ficțiune) - 27 min

 

Patru tineri (doua fete și doi baieți) se întâlesc într-un compartiment de tren. Fiecare are mica lui poveste secreta. Se pare ca a venit timpul sa o scoata la lumina. Chiar daca nimic nu se poate rezolva, totul trebuie spus.

 

People, You Will Not Understand Us! (regia Cristian Fierbințeanu, premiul pentru cel mai bun videoclip) 4 min

 

O parodie acidă și suprarealistă la adresa culturii înalte contemporane.

 

Când afara ninge (regia Conrad Mihail Mericoffer, ficțiune) 11 min

 

Proprietarii dintr-o clădire se întâlnesc pentru a discuta problemele comune. Laur cere ca liftul să fie reparat, pentru că iubita lui, Cristina, este în ultimele săptămâni de sarcină, iar urcatul scărilor poate provoca un travaliu prematur. Este o problemă simplă, dar nu şi pentru dna. Grecu, reprezentanta asociaţiei de locatari.

 

Când timpul nu mai are răbdare (regia Andreea Dumitriu, documentar) 20 min

 

O tradiție care continuă de multe secole pe teritoriul României are un viitor incert - cea a târgurilor de animale. Vremruile se schimbă: agricultura industrială începe să înlocuiască treptat cultivarea pământului la scară mică, iar piața devine scena pe care vechile tradiții se luptă pentru supraviețuire.

 

we also recommend

Abonament 5 intrări One World Romania 2019
15.03.2019
Abonament 5 intrări One World Romania 2019


Elvire Popesco, ARCUB, Eforie, Cinemateca Union, POINT, #Pavilion 32 - Goethe, Bucuresti

Strada Samouni / Samouni Road One World Romania 2019
17.03.2019
Strada Samouni / Samouni Road

One World Romania 2019
ARCUB Gabroveni, Bucuresti