fbpixel
Skip to main content

DokStation prezintă: Proiecție exclusivă Nick Cave & The Bad Seeds: One More Time With Feeling + concert The Mono Jacks

DokStation prezintă: Proiecție exclusivă Nick Cave & The Bad Seeds: One More Time With Feeling + concert The Mono Jacks

Nick Cave & The Bad Seeds: One More Time With Feeling, în premieră în România, în cadrul DokStation

În deschiderea Festivalului de documentare muzicale, Dokstation, vineri, 23 septembrie, la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” – Parcul Național, va fi proiectat în premieră în România, filmul One More Time With Feeling,regizat de Andrew Dominik.

Documentarul este deopotrivă un document al înregistrării celui de-al 16-lea album semnat Nick Cave &The Bad Seeds, Skeleton Tree, și un recviem pentru Arthur, fiul lui Nick Cave, decedat la vârsta de 15 ani, în vara anului 2015.

Construit inițial în jurul conceptului de spectacol, One More Time With Feeling s-a transformat radical odată ce Dominik a început să se concentreze pe fondul tragic al scrierii și al înregistrării albumului. Înregistrările au debutat cu câteva luni înaintea tragicului accident, iar filmările au fost făcute, timp de 10 zile, după șapte luni de la moartea lui Arthur Cave.

Filmat deopotrivă color și alb-negru, 2D și 3D, documentarul e un testament crud, fragil și adevărat al unui artist care încearcă să-și croiască un drum prin întuneric, o mărturie răvășitoare a suferinței și o mărturisire copleșitoare a neputinței în fața pierderii tragice.

Documentarul acoperă interpretările celor 8 piese ale noului album, magistral filmate de directorul de imagine lui Benoît Debie și armonizate de sound design-ul lui Joakim Sundström, în care sunt intercalate interviuri cu Nick Cave, soția sa, Susie Bick, fiul lor, Earl Cave, și cu prietenul de-o viață, muzicianul Warren Ellis, punctate de reflecțiile lui Cave.

Trailer "One More Time With Feeling": https://youtu.be/svru1jNLIK8 

Proiecția filmului în varianta 2D va fi precedată, începând cu ora 19.00, de un concert susținut de trupa The Mono Jacks, una dintre cele mai apreciate trupe de rock alternativ din peisajul muzical autohton și de câteva extrase din noul documentar (work in progress), The Mono Jacks. Vara aceasta trupa a lansat un nou single, Drumul.

Proiecția documentarului One More Time With Feeling va fi în varianta 2D și va avea loc la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” – Parcul Național, Str. Arh. Hîrjeu, nr. 61, Sector 2.

Accesul este liber pe bază de rezervare.  

Accesul în Amfiteatrul “Mihai Eminescu” se va face începând cu ora 18.30.

Programul evenimentului:

Accesul - 18:30

The Mono Jacks (concert) - 19:00

Nick Cave & The Bad Seeds "One More Time With Feeling" (proiecție) - 20:30

we also recommend