fbpixel
Skip to main content

COBY

Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

Order tickets
Cinema Elvire Popesco, Bucuresti Tuesday, 10 December 2019 / 19:00 0 lei (Intrare pe bază de bilet cu valoare 0)
COBY Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

EN RO 

Director: Christian Sonderegger
Cast: Coby, Jacob Hunt, Sara Mound
Duration: 1h 18
Country: SUA, Franța
Year: 2017

#documentary

Într-un mic oraș american de provincie o tânără pe nume Suzana se identifică cu o persoană de gen masculin pe nume Coby. Începând cu a doua jumătate a adolescenței, urmează tratamente care, în timp, îl ajută să devină bărbatul care se simţise dintotdeauna. Întregul parcurs de transformare fizică e filmat de protagonist, jurnalul său video fiind punctul de plecare al documentarului care îi surprinde, ani mai târziu, pe Coby, pe iubita, pe mama, tatăl și fratele lui într-un moment de acceptare totală a noii sale identități. Mai curând decât să accentueze dificultățile întâmpinate de o persoană trans în parcursul de schimbare de gen, documentarul lui Christian Sonderegger e o reflecție matură și complexă asupra implicațiilor profunde, de naturi diverse, pe care o asemenea alegere le are atât asupra persoanei care o ia, cât și asupra apropiaților. Iar calitatea sa principală e că se raportează la subiect fără să îl exotizeze, acceptând firescul situației lui, ca și al existenței unor obstacole ce trebuie depășite pentru a deveni versiunea sa optimă. (Andrei Rus)

Selecție ACID Cannes 2017, Zurich Film Festival 2017, Namur International FF 2017, Thessaloniki Documentary FF 2017, One World Romania 2019

 

Proiecție specială în cadrul Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, organizată în parteneriat cu Asociația MozaiQ și One World Romania. 

we also recommend