fbpixel
Skip to main content

TRANSIT

12+

Zilele Filmului German

TRANSIT Zilele Filmului German

12+ germană, franceză română 

Regie: Christian Petzold

Cu: Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese

Dramă / Durata: 102 min. / An: 2018 

 

Proiecţie în cadrul Galei de Deschidere a Zilelor Filmului German, ediţia XIII.

Cu sprijinul Independenta Film.

 

Sinopsis: Georg, refugiat german, se salvează fugind din Paris în sudul Franței, unde preia identitatea scriitorului Weidel, care s-a sinucis cu puțin timp înainte. În Marsilia trăiește precaritatea provizoratului, între coridoare de hotel, ambasade și cafenelele din port. La un moment dat însă, Georg o întâlnește pe Marie, văduva lui Weidel, care-și caută cu disperare soțul, în posesia căruia ar trebui să se afle actele pentru plecarea lor în Mexic. În timp ce situația politică din Marsilia devine din ce în ce mai tensionată, între Georg și Marie ia naștere o relație pasională și tumultuoasă în același timp.
Bazat pe romanul scris de Anna Seghers în 1942, la Marsilia, și adaptat la contemporaneitate, filmul povestește într-o manieră impresionantă despre dragostea în exil și dorul de casă. 

Transit a avut premiera mondială la Berlinale 2018. Tot anul acesta, a primit calificativul „deosebit de valoros“ din partea FBW (Autoritatea germană de evaluare a filmelor).

Despre regizor: Christian Petzold este unul dintre cei mai bine cotați regizori și scenariști germani contemporani. A studiat regie la DFFB (Academia germană de film și televiziune din Berlin), iar în 1995 a devenit cunoscut cu Pilotinnen (Femeile-pilot), urmat de nenumărate filme premiate, cele mai recente fiind Barbara (2012) și Phoenix (2014), ambele beneficiind de recunoaștere pe plan internațional.

LINK CATRE PROGRAMUL COMPLET

we also recommend

Place publique | Gura lumii Festivalul Filmului Francez 2019 – PANORAMA
10.05.2019
Place publique | Gura lumii

Festivalul Filmului Francez 2019 – PANORAMA
Cinema Elvire Popesco

Maldone  - Cineconcert Karpov Not Kasparov Festivalul Filmului Francez 2019 - CAHIERS DU CINEMA
13.05.2019
Maldone - Cineconcert Karpov Not Kasparov

Festivalul Filmului Francez 2019 - CAHIERS DU CINEMA
Cinema Elvire Popesco