fbpixel
Skip to main content

BLIND UND HÄSSLICH / OARBA ȘI URÂTUL

12+

Zilele Filmului German

BLIND UND HÄSSLICH / OARBA ȘI URÂTUL Zilele Filmului German

12+ germană română și engleză

Regie: Tom Lass

Cu: Naomi Achternbusch, Tom Lass, Clara Schramm

Dramă / Durata: 98 min. / An: 2017 

 

Sinopsis: Ferdi este convins că e urât și îi este frică să se apropie de semeni, deși nu și-ar dori nimic mai mult decât o prietenă. Jona a renunțat la școală, a fugit de acasă și se preface că e oarbă, pentru a se putea muta într-un apartament vacant din căminul pentru persoane cu deficiențe de văz, unde stă verișoara ei. Pretinsa oarbă și presupusul hidos se întâlnesc în momentul în care Ferdi încearcă să se arunce de pe un pod de cale ferată. Din această situație complicată se dezvoltă o poveste de dragoste pe cât de emoționantă, pe atât de absurdă, dar și șubredă totodată, deoarece Ferdi este convins că frumoasa Jona este interesată de el doar pentru că nu-l poate vedea.

Blind und hässlich a primit Premiul criticii germane de film pentru actorie și Premiul FIPRESCI la Festivalul de film de la München în 2017.

Despre regizor: Alături de fratele lui, Iakob, împreună cu care a fondat compania de producție Lasse Bros, Tom Lass se numără printre protagoniștii mișcării Mumblecore germane. Regizorul în vârstă de 35 de ani s-a făcut cunoscut publicului în primul rând ca actor. Obișnuiește să interpreteze majoritatea rolurilor principale masculine în propriile filme. În 2011, și-a prezentat primul lungmetraj, Papa Gold, urmat de Kaptn Oskar.

LINK CATRE PROGRAMUL COMPLET

we also recommend

Cireșarii Un secol de cinema românesc la București
21.09.2019
Cireșarii

Un secol de cinema românesc la București
Cinema Muzeul Taranului - Studio H. Bernea

Minimest 2 Animest #14
06.10.2019
Minimest 2

Animest #14
MARe/The Recent Art Museum

Linden Space Animest #14
05.10.2019
Linden Space

Animest #14
Instituto Cervantes

Animest VR Experience Animest #14
04.10.2019
Animest VR Experience

Animest #14
Kube Musette