fbpixel
Skip to main content

DER LANGE SOMMER DER THEORIE/ LUNGA VARĂ A TEORIEI

Zilele Filmului German

DER LANGE SOMMER DER THEORIE/ LUNGA VARĂ A TEORIEI Zilele Filmului German

germană română și engleză

Regie: Irene von Alberti

Cu: Julia Zange, Katja Weilandt, Martina Schöne-Radunski

Dramă / Durata: 81 min. / An: 2017 

 

Sinopsis: Ceva trebuie să se schimbe, cad de acord cele trei tinere. Dar ce anume? Trăiesc la comun într-o locuință din Berlin, în spatele noii gări centrale, pe care vor trebuie să o evacueze. Se descurcă pe cont propriu, dar în condiții precare. În timp ce Katja, actriță, e nemulțumită de rolurile care i se oferă, Martina, fotografă, este dezamăgită de breasla artiștilor, preferând postura de cântăreață de noise-punk. Nola, realizatoare de filme, se apucă să intervieveze diverși teoreticieni și experți pe tema relevanței sociale a teoriilor. Între petreceri, târguri de vechituri și concerte punk, prinde însă viață un colorat spectacol discursiv, în care se pun numeroase întrebări legate de societatea zilelor noastre.

 

Der lange Sommer der Theorie a fost prezentat la diferite festivaluri de film, dintre care Festivalul de film de la München, în 2017, Filmmor International Women’s Film Festival 2018, precum și Tiburon International Film Festival 2018.

Despre regizor: Născută la Stuttgart în 1983, Irene von Alberti este cofondator al Filmgalerie 451, distribuitor, label DVD și casă de producție dedicată filmelor din afara sferei mainstream, cum ar fi, de exemplu, filmele lui Christoph Schlingensief. Propriile lucrări de regie includ Paul Bowles – Halbmond (Paul Bowles – Semilună), cu Frieder Schlaich, și un episod din Stadt als Beute (Orașul ca pradă), ale căror teme sunt dezvoltate în Der lange Sommer der Theorie (Lunga vară a teoriei).

LINK CATRE PROGRAMUL COMPLET

we also recommend