fbpixel
Skip to main content

SOMMERHÄUSER / CASE DE VACANȚĂ

12+

Zilele Filmului German

SOMMERHÄUSER / CASE DE VACANȚĂ Zilele Filmului German

12+ germană română și engleză

Regie: Sonja Kröner

Cu: Laura Tonke, Mavie Hörbiger, Ursula Werner, Günther Maria Halmer, Thomas Loibl, Johannes Silberschneider, Inge Maux

Dramă / Durata: 97 min. / An: 2017 

 

Sinopsis: Vara anului 1976, cea mai călduroasă din întreg secolul, trei generații, o grădină situată la periferia orașului München. Ca în fiecare vară, întreaga familie se adună în grădina bunicii. Doar că bunica tocmai a murit, iar pomul ei preferat a fost trăsnit de fulger. Aparențele idilice ascund disputele succesorale în care se lasă implicați adulții, în timp ce copiii explorează proprietatea sălbăticită a vecinului misterios. În plus, peste toate plutește ca un nor întunecat vestea răpirii unei fete din zonă. În lumina strălucitoare de vară, abisul banal al vieții de familie își creează propria efervescență poetică.

Sommerhäuser a fost distins, în 2018, cu Premiul bavarez pentru scenariu, iar FBW (Autoritatea germană de evaluare a filmelor) i-a acordat, în 2017, calificativul „deosebit de valoros“. Tot în 2017, la Festivalul de film de la München i-a fost decernat Premiul noul cinematograf german atât pentru producție, cât și pentru regie.  

Despre regizor: Născută la München în 1979, Sonja Maria Kröner a absolvit scenaristică și regie la HFF München (Academia de film și televiziune din München) în 2010, cu scurtmetrajul Zucchiniblüten (Flori de dovleac). În același an, a realizat instalația media Six Doors, în care, în format peepshow, pot fi vizionate 6 femei aflate în diverse ipostaze de viață.

LINK CATRE PROGRAMUL COMPLET

we also recommend