fbpixel
Skip to main content

BEUYS

Zilele Filmului German

BEUYS Zilele Filmului German

germană, engleză română și engleză

Regie: Andres Veiel

Documentar / Durata: 107 min. / An: 2017 

 

Sinopsis: „Eu nu sunt artist. Doar dacă plecăm de la premisa că suntem cu toții artiști, sunt și eu unul. Altfel, nu.“ Cu această frază celebră, artistul german Joseph Beuys a pus la îndoială întreaga breaslă artistică. Și astăzi, la 30 de ani după moartea sa, vorbele sale sunt considerate vizionare. Omul cu pălărie, pâslă și „pata de grăsime“, omul care boxează, ține prelegeri și subminează toate convențiile întreabă zâmbind: Cum vreți să faceți o revoluție fără umor?
Regizorul Andres Veiel a creat un colaj din materiale audio și video, unele dintre ele făcute accesibile publicului pentru prima dată, prin intermediul cărora abordează propria viața și munca lui Beuys, ambele caracterizate de dorința de autodepășire, într-o manieră de contemplare intimă și directă, ce nu încetează să provoace și să consterneze.

Beuys a fost premiat în cadrul multor festivaluri de film, dintre care amintim premiul Gilde 2017 pentru cel mai bun documentar, la Berlinale, și Premiul german pentru muzică de film documentar, la DOK.fest München 2018. El a obținut, de asemenea, două premii Lola la Premiul german de film 2018, precum și Premiul pentru montaj al Festivalului de film bavarez 2017. 

Despre regizor: Andres Veiel locuiește la Berlin și lucrează ca scriitor și regizor de teatru și film de mai bine de 25 de ani. Angajată politic, munca sa este o îmbinare de documentar și ficțiune, vizibilă, de exemplu, în Black Box BRD (2001), despre un terorist RAF și un manager de bancă, sau în primul său lungmetraj, Wer wenn nicht wir (Dacă nu noi, cine) (2011), despre RAF.

LINK CATRE PROGRAMUL COMPLET

we also recommend

Amanda Festivalul Filmului Francez 2019 – PANORAMA
09.05.2019
Amanda

Festivalul Filmului Francez 2019 – PANORAMA
Cinema Elvire Popesco

C’est ça l’amour | Aşa arată dragostea Festivalul Filmului Francez 2019 – COMPETIŢIE
10.05.2019
C’est ça l’amour | Aşa arată dragostea

Festivalul Filmului Francez 2019 – COMPETIŢIE
Cinema Elvire Popesco