fbpixel
Skip to main content

REISE NACH JERUSALEM / SCAUNELE MUZICALE

Zilele Filmului German 2019

REISE NACH JERUSALEM / SCAUNELE MUZICALE Zilele Filmului German 2019

DE RO/EN

Director: Lucia Chiarla
Cast: Eva Löbau, Beniamino Brogi, Veronika Nowag-Jones
Duration: 1h 58
Country: Germania
Year: 2018

Când joci „Călătorie la Ierusalim“ (Jocul scaunelor muzicale), ai nevoie de noroc: trebuie să fii în locul potrivit la momentul potrivit, altfel nu mai prinzi niciun scaun liber.

Alice, 39 de ani, singură și fără job, nu mai are șanse să câștige acest joc. Își petrece timpul scriind aplicații, rând pe rând respinse, sau luând parte la cursurile centrelor de amplasare a forței de muncă. Într-o dimineață încalcă regulile, indemnizația îi este redusă și încep problemele cu banii. Nici părinții și nici prietenii nu realizează cât de tare s-a adâncit în haos, deoarece Alice știe să mintă bine. Încăpățânarea cu care își caută acceptarea socială nu o ajută însă să se simtă mai puțin singură. Reușește totuși să se mențină pe linia de plutire, datorită tichetelor de benzină și a colaborărilor cu diverse institute de sondare a pieței, încearcând astfel să recapete controlul asupra vieții ei. 

În „Călătorie la Ierusalim“, Lucia Chiarla folosește jocul scaunelor drept metaforă pentru căutarea unui loc de muncă. Filmul și actrița din rolul principal au fost premiate cu New Berlin Award 2018.

 

În prezența regizoarei Lucia Chiarla si a actriței Eva Löbau. 

 

Despre regizoare

Lucia Chiarla s-a născut în 1970 la Genova. A studiat actorie la CST „Paolo Grossi“, Milano, și literatură, cu specializare în teatru și cinema, la Genova. A continuat cu studii de scenaristică la Skript Akademie. Din 2006 trăiește la Berlin. Regizoarea și actrița a jucat în piese de teatru în Italia și a avut un rol principal în Bye Bye Berlusconi de Jan Henrik Stahlberg.

we also recommend