fbpixel
Skip to main content

ORAY

Zilele Filmului German 2019

ORAY Zilele Filmului German 2019

DE, TR, RROMANI RO, EN

Director: Mehmet Akif Büyükatalay
Cast: Zejhun Demirov, Deniz Orta, Cem Göktaş, Faris Yüzbaşıoğlu, Mikael Bajrami, Fırat Barıs Ar, Kais Setti, Ferhat Keskin
Duration: 1h 40
Country: Germania
Year: 2019

În timpul unei dispute cu soția lui, Oray rostește formula islamică de divorț  –  „talaq“. Imanul îi explică consecințele: Oray trebuie să stea despărțit de soția lui timp de trei luni. Folosindu-se de această pauză în relație, Oray se mută în alt oraș, își găsește de lucru și își caută o nouă comunitate. În scurt timp, ajunge să predice și devine extrem de popular în special în rândul tinerilor, ceea ce provoacă invidia mai tânărului iman Bilal Neid. Burcu îi face o vizită surpriză soțului ei și constată cu surprindere că le-a prins bine perioada de pauză. Se iubesc în continuare, așa că Oray îi cere sfatul lui Bilal, susținător al unei interpretări mai stricte a dreptului islamic, conform căreia, odată rostit, „talaq“ înseamnă divorț definitiv, nu doar separare.

Prezentat în premieră în cadrul Festivalului de Film Berlin 2019, filmul a obținut Premiul pentru cel mai bun film de debut.

Despre regizor:

Mehmet Akif Büyükatalay s-a născut în 1987 la Bad Hersfeld și a crescut la Hagen. A urmat studiile Academiei de artă media din Köln, specializarea Film și literatură. Drama Oray este filmul său de absolvire. Büyükatalay este bursier al Fundației germane de burse academice. Trăiește și lucrează la Köln.

we also recommend