fbpixel
Skip to main content

DIE TOCHTER / FIICA

Zilele Filmului German 2019

DIE TOCHTER / FIICA Zilele Filmului German 2019

DE RO/EN

Director: Mascha Schilinski
Cast: Helena Zengel, Artemis Chalkidou, Karsten Antonio Mielke
Duration: 1h 43
Country: Germania, Grecia
Year: 2017

Jimmy și Hanna se întorc pentru prima dată în locul care s-au despărțit, în urmă cu doi ani, la casa lor de vacanță, aflată pe o insula grecească, pentru care în sfârșit au găsit un cumpărător dispus să treacă peste starea vizibilă de degradare. Luca, fiica lor în vârstă de șapte ani, îi însoțește. Nici nu ajung bine pe insula de vis, că vechile tensiuni și conflicte ies din nou la suprafață. Și totuși, Hanna și Jimmy încet-încet se apropie din nou, ceea ce-i dă lui Luca lumea peste cap. După ce s-a simțit alungată din paradis odată cu despărțirea părinților, Luca a reușit să-și găsească un loc al ei, undeva între cele două lumi ale părinților. Dacă însă acum adulții se apucă să schimbe din nou regulile jocului, sau poate decid chiar să se întoarcă la cele vechi, ar trebui măcar să bage de seamă că Luca are suficient nisip în buzunare cât să strice mașinăria familiei. 

 

Helena Zengel, fetița din rolul principal, este și protagonista din „Systemcrasher“, filmul din deschiderea acestei ediții a festivalului.

 

Filmul a fost nominalizat la Festivalul de Film Berlin 2017 în secțiunea Perspektive Deutsches Kino la Premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut. 

 

Despre regizoare

Mascha Schilinski s-a născut în 1984 la Berlin. După stagii în cinematografie, a călătorit prin Europa, a scris nuvele și s-a alăturat unui mic circ ambulant în Italia, ca magician și înghițitoare de flăcări. În 2008, a absolvit masterul pentru autori al Academiei de film din Hamburg și de atunci este autoare independentă la Berlin. Din octombrie 2012, urmează cursurile de regie ale Academiei de film Baden-Württemberg. Die Tochter este primul ei lungmetraj.

we also recommend