fbpixel
Skip to main content

FRAU STERN / DOAMNA STERN

Zilele Filmului German 2019

FRAU STERN / DOAMNA STERN Zilele Filmului German 2019

DE RO/EN

Director: Anatol Schuster
Cast: Ahuva Sommerfeld, Kara Schröder, Pit Bukowski, Katharina Leonore Goebel
Duration: 1h 19
Country: Germania
Year: 2019

„Am scăpat vie din lagăr, nu mă sperie pe mine fumatul.“ E genul de replici de duh cu care doamnei Stern îi place să provoace și să facă haz de necaz în acest film. Deși sănătoasă tun, vrea să moară pe mâna ei, doar că toate încercările de a-și pune capăt singură vieții eșuează lamentabil, dar și comic totodată, ca și cum Dumnezeu n-ar avea chef să dea ochii cu ea încă. Nici nepoata ei nu o poate ajuta, dar în compania prietenilor ei tineri, bătrâna doamnă se distrează pe cinste. 

Tânărul regizor Anatol Schuster combină portretul unei artiste într-ale savurării vieții cu imaginea Berlinului colorat al zilelelor noastre, povestește cu umor despre dorințele erotice la senectute, dar și despre efectele continue ale Holocaustului. Ahuva Sommerfeld a trăit în exil și nu mai apăruse niciodată în fața unei camere de filmat. În vârstă de 82 de ani, ea a decedat la scurt timp după premiera filmului, devenit acum un memorial dedicat acestei doamne pline de energie și chef de viață.

Frau Stern a câștigat premiile pentru cel mai bun lungmetraj și pentru cea mai bună actriță, precum și Premiul Asociației criticilor de film germani, în cadrul festivalului achtung berlin 2019.

Despre regizor

Anatol Schuster s-a născut în 1985 la Darmstadt. A studiat literatură și filosofie, fiind interesat, de asemenea, de poezie, teatru și fotografie. În 2009 a început studii de regie la Academia de film și televiziune din München (HFF). În toate filmele sale, el este atât autor, cât și regizor. Peliculele sale gravitează între comic și melancolic, tragic și absurd. 

we also recommend