fbpixel
Skip to main content

SCHWIMMEN / CÎND ÎNOȚI

Zilele Filmului German 2019

Order tickets
Cinema Elvire Popesco, Bucuresti Wednesday, 27 November 2019 / 18:30 15 lei

Am carnet de 5 bilete / guest pass

SCHWIMMEN / CÎND ÎNOȚI Zilele Filmului German 2019

DE RO/EN

Director: Luzie Loose
Cast: Stephanie Amarell, Lisa Vicari, Alexandra Finder, Jonathan Berlin, Bjarne Meisel
Duration: 1h 41
Country: Germania
Year: 2018

Când înoți este povestea Elisei și a Antheei, două fete foarte diferite, cărora prietenia le oferă suport și direcție într-o fază dificilă a vieții. 

Fetele se împrietenesc și inventează un joc în care filmează cu mobilul tot ceea ce fac. La scurt timp, le vine ideea să întoarcă camera și să-i filmeze pe ascuns pe colegii de școală, care au hărțuit-o pe Elisa. Prietenia lor capătă o dinamică distructivă, iar fetele, din victime, devin agresoare. 

Elisa și Anthea fac parte din prima generație care a crescut odată cu internetul, imaginile digitale și autoportretizarea pe rețelele de socializare. Le urmărim creându-și o prietenie bizară, tot ce le interesează fiind să producă și să încarce la flux continuu imagini, aspect care ne determină între timp tuturor viața de zi cu zi. Videourile lor făcute cu mobilul abundă deci în film, iar mixul de materiale creează un stil propriu și subiectiv.

 

Filmul a obținut Premiul pentru regie la Festivalul Internațional de Film Hof 2018.

 

Despre regizoare:

Luzie Loose s-a născut în 1989 la Marea Baltică și a crescut la Berlin. A studiat la Universitatea de Arte din Berlin, a lucrat pentru producții de film și teatru germane și a fost asistentă de regie pentru producții de teatru, dar și-a dezvoltat și proiecte proprii de film. Până în primăvara 2018 a studiat regie de film și producție publicitară la Academia de film Baden-Württemberg. În această perioadă a fost beneficiara celebrei burse La Fémis, la Paris. Lucrează ca regizoare și autoare independentă la Berlin.

we also recommend