fbpixel
Skip to main content

DER JUNGE MUSS AN DIE FRISCHE LUFT / BĂIATUL TREBUIE SĂ IASĂ LA AER

Zilele Filmului German 2019

DE RO/EN

Director: Caroline Link
Cast: Julius Weckauf, Sönke Möhring, Diana Amft, Joachim Król, Elena Uhlig
Duration: 1h 40
Country: Germania
Year: 2018

Zona industrială Ruhr în 1972: Hans-Peter are nouă ani și e cam grăsuț, dar asta nu pare să-l deranjeze. În schimb, își vede cu pasiune de marele lui talent, acela de a-i face pe ceilalți să râdă, lucru, desigur, apreciat atât de clienții din magazinul bunicii, cât și de rudele sale. Mama lui suferă o intervenție chirurgicală în urma căreia își pierde simțul mirosului și al gustului, ceea ce o aruncă într-o depresie profundă. Tatăl său, Heinz, e disperat, însă Hans-Peter se simte chiar și mai motivat să-și dezvolte mai departe talentul comic...
Filmul descrie cu simpatie o ipostază a mediului mic-burghez, simplă și plină de vitalitate, conturând o lume de plăceri mici, bazată pe autobiografia, cu același nume, a cunoscutului comic Hape Kerkeling, devenită bestseller. 

Luise Heyer, interpreta rolului principal, mai este prezentă în festival cu peliculele „Das schönste Paar“ și „Leif in Concert – Vol.2“.

 

Filmul a obținut Premiul bavarez 2018 pentru regie, Bavaria Film Award 2018 (regizor), Premiul German pentru comedie 2019 (pentru cea mai de succes comedie cinematografică), precum și numeroase nominalizări și premii la Premiul German de Film 2019, printre care Premiul în bronz pentru lungmetraj.

 

Despre regizoare:

Caroline Link s-a născut în 1964 în Bad Nauheim/Hessen. În 1986 a început să studieze la Academia de film și televiziune din München. După numeroase lucrări ca scenarist, debutează ca regizoare, în 1996, cu Jenseits der Stille. Nominalizat la Oscar, filmul a obținut, printre altele, Premiul federal de film și Premiul german de film. În 2003, Caroline Link a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun film într-o limbă străină pentru filmul Nirgendwo in Afrika.

DER JUNGE MUSS AN DIE FRISCHE LUFT / BĂIATUL TREBUIE SĂ IASĂ LA AER Zilele Filmului German 2019

we also recommend

DIRECTORUL NOSTRU / OUR MANAGER Cinemateca Online
29.05.2020, între orele 14:00 și 24:00
DIRECTORUL NOSTRU / OUR MANAGER

Cinemateca Online
Online

S-A FURAT O BOMBĂ  / A BOMB HAS BEED STOLEN Cinemateca Online
30.05.2020, între orele 14:00 și 24:00
S-A FURAT O BOMBĂ / A BOMB HAS BEED STOLEN

Cinemateca Online
Online

The Motherhood Archives / Arhivele maternității ANTICAMERA OWR
disponibil până la 30.06.2020
The Motherhood Archives / Arhivele maternității

ANTICAMERA OWR
Online

Paula ARTA-Acasă
4 iunie, între orele 19:00 și 00:00
Paula

ARTA-Acasă
Online