fbpixel
Skip to main content

SUNSET OVER MULHOLLAND DRIVE / AMURGUL PESTE MULHOLLAND DRIVE

Zilele Filmului German 2019

SUNSET OVER MULHOLLAND DRIVE / AMURGUL PESTE MULHOLLAND DRIVE Zilele Filmului German 2019

EN RO 

Director: Uli Gaulke
Cast: Connie Sawyer, Anne Faulkner, Madie Smith
Duration: 1h 37
Country: Germania
Year: 2019

În capătul străzii Mulholland Drive, la nord de Los Angeles, se află ascuns Motion Picture & Television Fund, căminul de bătrâni destinat pensionarilor din industria de film americană. Locuitorii acestuia – foști actori, regizori, scenariști, editori, cameramani, ingineri de sunet, tehnicieni, machiori – au fost pe vremuri coloana vertebrală a showbizului american. Susținută de donații din partea celebrităților hollywoodiene, fundația le oferă pensionarilor săi un cămin la bătrânețe. Cum înaintarea în vârstă nu le diminuează foștilor eroi de la Hollywood puterea de creație, în micul lor studio, își permit să fie creativi în continuare și își produc scurtmetrajele.
Filmul nostru îi însoțește pas cu pas, de la prima idee până la premieră, și le povestește visurile și speranțele, de cealaltă parte a luminii reflectoarelor.

Filmul a fost nominalizat pentru Premiul German pentru film documentar 2019.

 

Despre regizor

Uli Gaulke s-a născut în 1968 la Schwerin. După bacalaureat, a făcut studii de informatică, dar și de teatrologie și filmologie, la Universitatea de film și televiziune din Babelsberg. A realizat mai multe scurtmetraje. Documentarul Quién es el último – Cine este ultimul (1997) a fost premiat la numeroase festivaluri internaționale. Pentru filmul său de absolvire, despre fanii cubanezi ai telenovelelor, a primit Premiul German de film 2001.

we also recommend