fbpixel
Skip to main content

16 locatari la etajul 16, sectorul 16 / 16 district 16 floor 16 people + Garaje / Garazas + Dispariția lui Robin Hood / The Disa

UrbanEye Film Festival

16 locatari la etajul 16, sectorul 16 / 16 district 16 floor 16 people + Garaje / Garazas + Dispariția lui Robin Hood / The Disa UrbanEye Film Festival

Scurtmetrajul prezinta un cartier din Erevan, Armenia, unde mostenirea Uniunii Sovietice inca ocupa un loc important in mintea si viata de zi cu zi a rezidentilor ce locuiesc într-o serie de structuri monolitice imense, construite pentru a forma acronimul URSS, dar care nu au mai fost terminate niciodată. Filmul subliniază problemele comunității și leagă trecutul de prezentul plin de schimbări și de greutăți pentru oamenii care au trăit cândva sub conducerea unei mari puteri ajunse acum în declin total.

Filmul este subtitrat în limba română și în limba engleză.

Micro-cosmosul închis al garajelor, unde latura socio-economică a vieții se îmbina cu spațiul personal, reprezintă o ușă spre întoarcerea în timp. Artista și regizoarea Katrina Neiburga pornește cu îndrăzneală într-o expediție în inima acestor spații fascinante din care se întoarce cu multe informații utile și povești romantice, triste sau vesele despre viața în garaje.

Filmul este subtitrat în limba română și în limba engleză.

_____________

Londra, 1972 – valorile postbelice ale bunăstării sociale se reflectă într-o perioadă a experimentelor. Printre cele mai provocatoare se numără ansamblul Robin Hood Gardens, al lui Alison și Peter Smithson. Îmbinând documentarul și ficțiunea, portretele intime ale locatarilor exprimă povestea emoționantă, amuzantă și complexă a proiectului printre ecourile experților și ale responsabililor de decizie. Cincizeci de ani mai târziu, o Londră complet schimbată ridică întrebarea: Ce s-a ales de Robin Hood?

FIlmul este subtitrat în limba română.

we also recommend

02.10.2020
LEMN (2020)

Serile Filmului Românesc 2020, ediția a XI-a
Amfiteatrul Palas, Iasi

CARS/ Mașini (2006) KINOdiseea la Opera Comică pentru Copii
24.10.2020
CARS/ Mașini (2006)

KINOdiseea la Opera Comică pentru Copii
Opera Comică Pentru Copii

COMEDIE FANTASTICĂ / A FANTASTIC COMEDY Cinemateca Online
01.10.2020, între orele 14:00 și 24:00
COMEDIE FANTASTICĂ / A FANTASTIC COMEDY

Cinemateca Online
Online