fbpixel
Skip to main content

The Power of Storytelling prezintă: Under Fire: Journalists in Combat

Proiecție de film + Q&A cu Finbarr O’Reilly

The Power of Storytelling prezintă: Under Fire: Journalists in Combat Proiecție de film + Q&A cu Finbarr O’Reilly

Under Fire: Journalists in Combat este un documentar care prezintă costurile psihologice și emoționale ale jurnalismului din zone de conflict. Printr-o serie de interviuri cu fotografi și reporteri, imagini filmate pe câmpul de luptă și statistici impresionante despre numărul jurnaliștilor decedați în zone de război, filmul regizat de Martin Burke ne ajută să înțelegem ce văd, ce trăiesc și ce simt jurnaliștii aflați în situații limită, în timpul, dar și după evenimentele la care iau parte. Documentarul este co-produs de Anthony Feinstein, un psihiatru care i-a ajutat pe jurnaliștii filmați să-și depășească traumele. Producția a câștigat un premiu Peabody și a fost pe lista lungă a documentarelor propuse pentru o nominalizare la Oscar.

Proiecția va avea loc în prezența fotoreporterului Finbarr O’Reilly, unul dintre jurnaliștii intervievați și speaker al conferinței The Power of Storytelling. Finbarr a fost corespondent Reuters timp de zece ani în Africa, Orientul Mijlociu și Afghanistan. A câștigat numeroase premii, printre care și prestigiosul World Press Photo of the Year. Însă în 2014, după o lună în Gaza, a simțit că trebuie să se oprească: văzuse prea multe dezastre și prea mulți prieteni răniți sau uciși. „Am simțit că sunt epuizat. Nu mai voiam să surprind imagini atât de tulburătoare, care nu păreau să schimbe prea multe pentru cei pe care îi fotografiam”, spune Finbarr.

În august 2017, Finbarr și-a lansat prima carte de memorii, scrisă împreună cu sergentul marin Thomas J. Brennan, despre experiențele lor pe front și momentul în care Brennan a fost grav rănit sub ochii fotojurnalistului.

Documentarul Under Fire va fi urmat de o sesiune de Q&A cu Finbarr.

Eveniment găzduit împreună cu Frontline Club Bucharest.

===

Această proiecție face parte din Festivalul The Power of Storytelling (16-22 octombrie), o serie de evenimente care au loc în săptămâna dinaintea conferinței anuale de storytelling (20-21 octombrie). Cei care și-au achiziționat The Festival Pass de pe www.thepowerofstorytelling.org au acces gratuit la acest eveniment. Pe site-ul conferinței găsiți detalii despre programul festivalului și al conferinței.

Conferința The Power of Storytelling, ajunsă în 2017 la cea de-a șaptea ediție, este construită în jurul ideii că poveștile pot schimba lumea. Singura de acest fel din Europa de Est, conferința de două zile aduce pe scenă superstaruri ale jurnalismului și industriilor creative din întreaga lume, care vorbesc despre potențialul poveștilor, despre cum putem construi povești mai bune și ce au învățat din propriul lor parcurs în viață și carieră.


 

we also recommend