fbpixel
Skip to main content

The Creators of Shopping Worlds

The Creators of Shopping Worlds

Cumpărăturile sunt un act cultural de zi cu zi; este inevitabil, luat ca de la sine înțeles. Intrarea în lumea cumpărăturilor – lumea centrelor comerciale – poate fi o călătorie dantescă în iad, sau o ceremonie recompensatoare a Împărtășaniei. Toată lumea este familiarizată cu această experiență și știe cum arată un mall. Acest fenomen evident de la sine este, totuși, rezultatul unui proces extrem de complex.

Proiectarea centrelor comerciale este supravegheată de o armată de planificatori, manageri și oameni de știință: există consultanți, analiști de relansare, o asociație centrală, reviste de mall. 6000 de oaspeți și laboratoare au participat la o convenție anuală în Las Vegas, la care au fost investigate întrebări precum unde cade privirea unui client și cum poate fi indusă o achiziție „spontană”.

Farocki arată cum se uită producătorii de mall-uri la mall-uri atunci când doresc să afle, de exemplu, cum se deplasează trecătorii, unde se opresc și cum ajung la un produs. El adaugă aceste imagini celor de zi cu zi – și le dă o încărcătură magică. – Antje Ehmann

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
S-A FURAT O BOMBĂ / A BOMB HAS BEED STOLEN

Cinemateca Online
Online

27.08.2022
LES PARAPLUIES DE CHERBOURG / UMBRELELE DIN CHERBOURG

EXCLUSIVITATE CINEMA ELVIRE POPESCO
Terasa Institutului Francez, Bucuresti

VERONICA Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
VERONICA

Cinemateca Online
Online

Amanda smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
Amanda

smART HOUSE films from Bad Unicorn
Online