fbpixel
Skip to main content

SUPERHOMBRE

SUPERHOMBRE

ESTE FILMUL DE MIERCURI

SUPERHOMBRE – premieră la Sibiu (r. Lucian Mircu și Mircea Gherase, 2019, România, 70', documentar)

 Sinopsis:

Un alpinist trebuie să aibă în permanență trei puncte de sprijin. Horia Colibășanu e dentist, soț și tată a doi băieți și alpinist de elită în Himalaya. Cum își găsește echilibrul? Probabil e… Superhombre.
În 2008, gestul solidar și riscant al lui Horia de a nu-și abandona camaradul bolnav la 7400 metri pe Annapurna, pe alpinistul basc Iñaki Ochoa, a impresionat Spania și comunitatea alpiniștilor din lumea întreagă.
În ciuda tragicului incident, Horia Colibășanu a continuat să se cațere în pur stil alpin, așa cum făcea Iñaki, fără oxigen suplimentar. În primăvara lui 2017, sportivul de 40 de ani începe o nouă expediție pe Everest, după două tentative ratate. Pentru prima oară, el încearcă o ascensiune solo.
Lupta nu e atât cu structura muntelui, cât e cu propriile slăbiciuni. Totuși, Horia admite că are o putere specială invizibilă, "ca Omul din Atlantis". Corpul său se adaptează foarte rapid la aerul rarefiat din Himalaya.
Timp de 3 ani, echipa l-a urmărit pe protagonist în expedițiile sale, dar mai ales în sânul familiei, unde are de rezolvat chestiuni din cele mai obișnuite.
Antrenamentele din Timișoara, presiunea sponsorilor, deciziile importante care trebuie luate în fiecare zi sunt uneori mai greu de dus decât provocările din expediție. Sunt munți de urcat și acasă.

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
PĂDUREA SPÂNZURAȚILOR / THE FOREST OF THE HANGED

Cinemateca Online
Online

disponibil pentru vizionare în perioada 21-27.06, 48h de la accesare
Makongo / Caterpillars / Makongo

One World Romania, ediția a 14-a
Online

LES DEUX AMIS / DOI PRIETENI FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ - LE MEILLEUR DU FFF
03.07.2021
LES DEUX AMIS / DOI PRIETENI

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ - LE MEILLEUR DU FFF
Curtea Institutului Francez