Skip to main content

Deschiderea festivalului + Competitia internationala 1

Super 2017

Deschiderea festivalului  + Competitia internationala 1 Super 2017

FESTIVALUL SUPER

Super! e festivalul de filme făcute de adolescenți, plin de scurt-metraje, cursuri, work-shop-uri și petreceri.

Super a început în 2013, datorită dorinței unor adolescenți de a avea un spațiu numai al lor unde să își proiecteze filmele și de a cunoaște alți oameni cărora să le placă și lor filmele. Super 2015 va conține un workshop, un curs de film, proiecții în cinema și în aer liber, o expoziție de fotografie și petreceri cu concerte!

Ceea ce e specific pentru Super, față de alte festivaluri, e că doar liceenii își pot proiecta filmele aici, deci e vorba de talent înnăscut, de pasiune, și nu de școli sofisticate de film sau de vreo tehnică artificială. Nu avem bugete mari sau aparate de cea mai înaltă calitate, dar scurt-metrajele noastre, ale adolescenților, sunt reacții immediate la lumea în care trăim, sunt experimente de viață, în care alți tineri se pot regăsi. Festivalul încurajază tinerii care au făcut deja film, dar și pe cei care vor să înceapă acum, prin multe ateliere și cursuri.

Super trebuie să existe în primul rând pentru că, în școli, rareori ni se vorbește serios despre film, rareori suntem încurajați să facem așa ceva. Mulți „ca noi” au nevoie de un astfel de impuls pentru a se apuca și ei să facă ceea ce le place. Și cei care au deja „preocuparea cinematografică” trebuie să știe că, după multele „lupte” prin care trec încercând să-și regizeze filmele, au un loc unde să le proiecteze.

 

we also recommend

Festival Pass NexT International Film Festival 2017
22.06.2017
Festival Pass NexT International Film Festival 2017


Cinema Muzeul Țăranului, Elvire Popesco & alte locații speciale TBA

Paroles de femmes Festival Très Courts
11.06.2017
Paroles de femmes

Festival Très Courts
Cinema Elvire Popesco

Documentare Namaste India 2017
12.06.2017
Documentare

Namaste India 2017
Cinema Elvire Popesco

Fortăreaţa / Killa Namaste India 2017
12.06.2017
Fortăreaţa / Killa

Namaste India 2017
Cinema Elvire Popesco