fbpixel
Skip to main content

SEARA FILMULUI ROMÂNESC – proiecția „R.M.N.

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Gradina cu Filme Creart, Bucuresti Thursday, 14 July 2022 / 21:00 20 lei (+taxe) Choose seats
SEARA FILMULUI ROMÂNESC – proiecția „R.M.N.

Joi, 14 iulie 2022, de la ora 21:00, în Grădina cu Filme – Cinema & More vom proiecta filmul „R.M.N.”, cu Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu, Orsolya Moldován, András Hatházi, Deák Zoltán. Cel mai recent film de lungmetraj al regizorului Cristian Mungiu a fost selecționat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2022 și a apărut în cinematografe pe 3 iunie anul acesta.

SINOPSIS:

În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan, preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de Csilla, iubita din tinerețe pe care arde să o revadă. Își dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.

R.M.N. spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm astăzi la un viitor neliniștitor.

Filmările au fost realizate în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, în principal în satul Rimetea din județul Alba, dar și în alte localități din Transilvania.

AP12

__

Accesul începând cu ora 20:00

Bilete disponibile online, pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari nr. 7 - deschisă Lu-Vi 14:00-19:00 / Sâ-Du 16:00-19:00)

****Detalii și regulament de participare: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/ 

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
O SCRISOARE PIERDUTĂ / THE LOST LETTER

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
CELE CE PLUTESC / FLOATING THINGS

Cinemateca Online
Online