fbpixel
Skip to main content

Horea

In Memoriam Ovidiu Iuliu Moldovan

Horea In Memoriam Ovidiu Iuliu Moldovan

Cinema Florin Piersic și Florin Piersic prezintă în data de 22.05.2017, de la ora 19.00, filmul artistic "Horea". "In Memoriam Ovidiu Iuliu Moldovan" va fi o seară închinată personajului emblemă al generației de aur actoricești, alături de Florin Piersic care ne va povesti despre prietenul și dragul lui coleg.

Personaje precum Horea au reînviat prin interpretarea de excepție a lui Ovidiu Iuliu Moldovan, iar filme precum Din prea multa dragoste, Cercul magic, Somnul Insulei, Castle in the Carpathians, Artista, dolarii si ardelenii, Profetul, petrolul si ardelenii, Patima, Masca de argint, Dreptate in lanturi, Omul in Loden, Buzduganul cu trei peceti, Intalnirea, Duelul, Misterele Bucurestilor, Cumpana și altele sunt tot atâtea mărturii ale talentului și vocatiei sale artistice.

Sinopsis film Horea: "Trimis în Transilvania pentru a ancheta cauzele răscoalei lui Horea, contele Jankowitz, înalt judecător imperial, "face dreptate" folosind cântarul mincinos al "rațiunii de stat". Din interogatoriile sale se degajă statura de giganți a căpeteniilor "războiului valahilor" și psihologia colectivă a revoltei. Dupa izbanzi monumentale (erau doar tarani cu furci si topoare) acestia sufera infrangeri si se ascund in munti. Lasii ii tradeaza pentru cativa galbeni . Conducatorii Revoltei sunt prinsi: Crisan se spanzura cu sireturile de la opinci(?)in temnita , temandu-se ca informatiile pe care le-a dat le vor fi mortale celorlalti doi, iar Horea si Closca mor schingiuiti langa cetatea Albei."

we also recommend