fbpixel
Skip to main content

Selecție Festivalul Internațional de Film de la Huesca - partea a 2-a

PELÍCULA - EDIȚIA A 4-A

Selecție Festivalul Internațional de Film de la Huesca  - partea a 2-a PELÍCULA - EDIȚIA A 4-A

*intrarea este gratuita in limita locurilor disponibile. Pentru a va asigura un loc in sala, rezervati un bilet cu valoare zero, cu cel putin 24 de ore inaintea proiectiei.

Proiecție oferită prin amabilitatea Instututului Cervantes

Producția regională de scurtmetraj în America Latină își are una dintre sursele principale în Festivalul Internațional de Film de la Huesca. Fiind unul dintre festivalurile ale cărui filme participante fac parte din selecția pentru premiile Oscar, programul prezentat mai departe reunește operele care au primit premiul în edițiile din 2016 și 2017.

 

Festivalul Internațional de Film de la Huesca, având loc în acest oraș din 1973, este unul dintre cele mai vechi din Spania, în lumea scurtmetrajelor, fiind un festival de calificare pentru premiile Goya, decernate de Academia de Arte și Științe Cinematografice din Spania, precum și pentru premiile Oscar, acordate de Academia Hollywood. Competiția, cu sediul principal în Teatro Olimpia, constă din trei secțiuni oficiale de concurs: scurtmetraje ibero-americane, internaționale și documentare, fiind completată de numeroase activități, întâlniri, spectacole, serii de lungmetraje, premii omagiale…

În acest program este palmaresul festivalului, concursul de scurtmetraje ibero-americane și o mostră de documentar pentru fiecare calup, corespunzătoare edițiilor 45 și 46, din 2016, respectiv din 2017.

we also recommend

Leto / O vară rock'n'roll Nominalizat la Premiile Gopo  pentru Cel mai bun film european
02.03.2020
Leto / O vară rock'n'roll

Nominalizat la Premiile Gopo pentru Cel mai bun film european
Cinema Elvire Popesco

BUKOVINA, ȚARA OAMENILOR FAGI Alpin Film Festival 2020
26.02.2020
BUKOVINA, ȚARA OAMENILOR FAGI

Alpin Film Festival 2020
Cinemateca Patria