fbpixel
Skip to main content

#METOO SECOUE (AUSSI) LA FRANCE / #METOO ZGUDUIE (INCLUSIV) FRANȚA

#METOO SECOUE (AUSSI) LA FRANCE / #METOO ZGUDUIE (INCLUSIV) FRANȚA

FR RO

#documentary

Regie: Anne Richard

Scenariu: Anne Richard, Annette Lévy-Willard

Documentar – Franța – 2020– 1h10

Sinopsis:

La început, am crezut că este vorba despre o poveste care nu are legătură cu Franța. Mai întâi a fost dosarul Harvey Weinstein, după numele producătorului de la Hollywood condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol și agresiuni sexuale. Apoi au urmat milioanele de tweet-uri #MeToo, aceste două cuvinte prin care americancele au declarat primele faptul că sunt victime ale comportamentelor deplasate, ale hărțuirilor sau agresiunilor sexuale.

Nu ne-am dat seama că #MeToo făcea înconjurul lumii, în toate limbile, preluat și de către femeile din Spania, Pakistan, Chile, de femeile musulmane de la Mecca, de călugărițele de la Vatican, de femeile evreice ultra-ortodoxe de la Ierusalim…..

Nu am văzut că acest fenomen detrona bărbați influenți ?? începând cu patronul de la Uber până la animatorii foarte cunoscuți din televiziunea americană, de la comitetul Nobel pentru literatură la candidatul la președinție în Coreea de Sud sau la ministrul Afacerilor Externe în India… 

În Hexagon, versiunea #Balancetonporc [„denunță-ți porcul” ]era la stadiul de glumă dezagreabilă. Criticile erau foarte frecvente și credeam că acest val se oprea la granițele Franței. Însă ne-am înșelat. Timp de doi ani, departe de sfera presei, ceva s-a întâmplat în țara noastră.

Acest film este povestea unui cuvânt anonim care se răspândește, al femeilor și bărbaților din Franța care au îndrăznit să ducă revoluția #MeToo de la liniște până la zgomotul public care nu încetează azi să ne alimenteze actualitatea. (extras din comunicatul de presă al France TV)

 

Proiecția va fi urmată de o discuție cu scenarista filmului, Annette Lévy-Willard. 

we also recommend

22.10.2020, între orele 14:00 și 24:00
GOLGOTA

Cinemateca Online
Online

Push UrbanEye Film Festival 7
disponibil pentru vizionare 24h, începând cu 04.11, ora 19:00
Push

UrbanEye Film Festival 7
Online

NO FURTHER INSTRUCTIONS UrbanEye Film Festival 7
disponibil pentru vizionare 24h, începând cu 07.11, ora 17:00
NO FURTHER INSTRUCTIONS

UrbanEye Film Festival 7
Online