fbpixel
Skip to main content

Blanka

Kinodiseea Altfel

Blanka Kinodiseea Altfel

BLANKA

Country / Țară :
ITALIA, FILIPINE, JAPONIA
Director / Regizor :
KOHKI HASEI
Time / Durată:
75′
Age recommended / Vârstă recomandată:
11
Premiere / Premieră:
Bucharest premiere / Premieră la București
Awards / Premii:
Laterna Magica Prize și Best Film in a Foreign Language la Festivalul de Film de la Venezia


Blanka, o fetiță filipineză orfană, de unsprezece ani, își câștigă traiul cerșind și furând de pe stradă. Cea mai mare dorință a Blankăi este să fie adoptată, așa că îi vine ideea de a-și cumpăra o mamă cu 30 000 de Pesos. Într-o zi îl întâlnește pe muzicianul stradal orb, Peter, cu ajutorul căruia descoperă nu doar că are talent muzical, dar și ce înseamnă prietenia adevărată. Visul Blankăi de a-și cumpăra o mamă este repede dat uitării, atunci când ea și Peter încep să cânte într-un bar. În sfârșit au bani, un acoperiș deasupra capului și împreună formează o familie. Dar fericirea lor nu va fi de durată. Atunci când Blanka e acuzată de furt, pe nedrept, viața îi scapă total de sub control: e forțată din nou să trăiască pe străzi, îl lasă singur pe Peter într-o dispută, băieții de pe stradă îi fac viața imposibilă și mai și este presată de un traficant de carne vie. Situația tinerei fete pare a fi fără scăpare. Își va găsi oare Blanka, până la urmă, drumul în viață și fericirea?

“Blanka” e prezentat într-o paletă însorită, iar omul de cinematografie Onishi Takeyuki, fotografiază admirabil mahalalele prăfoase din Manila, accentuând picăturile de culori vibrante care pun în evidență peisajul orașului. (Hollywood Reporter) Filmul este o producție italiană, filmat în Filipine, regizat de japonezul Kohki Hasei și produs de italianul Flaminio Zadra. Povestea o are în centru pe Blanka, o fetiță de 11 ani, care supraviețuiește singură în Manila, cerșind și furând de la turiști. Într-o zi îi vine în cap o idee absurdă: dacă ar fi în stare să-și cumpere o mamă, ar putea duce o viață mai bună. Dar trebuie să facă eforturi uriașe pentru a aduna destul de mulți bani. Zadra a co-produs filme regizate de Fatih Akin (Soul Kitchen) și a fost producător executiv al filmului The Cut.

 


Eleven-year-old Philippine orphan girl Blanka earns her living by begging and stealing on the street. Blanka’s greatest wish is to be adopted. So she comes up with the idea of buying a mother for 30,000 Pesos. One day she meets the blind street musician Peter. Through him she not only discovers her musical talent, but also learns what true friendship means. Blanka’s dream to buy a mother is quickly forgotten when she and Peter start playing as musicians in a bar. Finally they have money, a roof over their heads and are a family. But happiness is short-lived. When Blanka is unjustly accused of stealing, her life gets completely out of control: she has to live on the street again, leaves Peter behind in a dispute, street boys make life difficult for her and she is pressed by a human trafficker. The young girl’s situation appears to be hopeless. Will Blanka still find her way in the end and finally be happy?

Blanka is bathed in a sunny palette and cinematographer Onishi Takeyuki quite lovingly photographs Manila’s dusty slums, picking up the splashes of vibrant color that accent the cityscape.(Hollywood Reporter) The feature is an Italian production shot in the Philippines by Japanese director Kohki Hasei, and produced by Flaminio Zadra from Italy. The story follows 11-year-old Blanka, who survives alone in Manila, begging and stealing from tourists. One day, an absurd idea pops up: if she could buy a mother, she could have a good life. But she has to make countless efforts in order to collect enough money. Zadra has co-produced films by Fatih Akin (Soul Kitchen) and he was executive producer of The Cut.

---

KINOdiseea a fost întotdeauna festivalul de film pentru copiii mici, care acum descoperă prin filmele văzute povești, povețe jucăușe în contexte serioase și situații glumețe pline de însemnătate, dar și pentru copiii cei mari, care vor rămâne mereu tineri în suflet și care își retrăiesc anii de curiozitate și entuziasm prin istoriile de la fiecare proiecție.

Anul acesta vă așteptăm să veniți in familie, toți copiii, de toate vârstele, la KINOdiseea Altfel și vă încurajăm cu promoția desfășurată pe eventbook.ro și la casieria Cinema Muzeul Țăranului: puteți achiziționa un bilet unic pentru doi copii, la prețul special de 10 lei, în loc de 7 lei/bilet.

Așa că adunați verii, colegii de școală și de grădiniță, copiii din cartier, 2, 4, 14 sau 24 și veniți cu ei la orice proiecție KINOdiseea de la Cinema Muzeul Țăranului, între 15 - 21 mai, să vă molipsiți de bucuria lor!

we also recommend