fbpixel
Skip to main content

KARAMBOLAGE + UNDINE

SEARĂ DE CINEMA FRANCO-GERMANĂ

KARAMBOLAGE + UNDINE SEARĂ DE CINEMA FRANCO-GERMANĂ

DE RO, FR

Cu ocazia Zilei Reconcilierii Franco-Germane, Institutul Francez și Institutul Goethe își unesc forțele pentru a celebra canalul cultural Arte, în prezenţa şi cu participarea Excelenţei Sale, Ambasadoarea Franţei în România, şi a Excelenţei Sale, Ambasadorul Germaniei în România.

Proiecția filmului Undine, regizat de Christian Petzold, va fi precedată de proiecția unui scurt episod din Karambolage, realizat de Claire Doutriaux. Difuzată pe Arte din 2004, emisiunea Karambolage prezintă cu umor asemănările și diferențele dintre cultura franceză și cea germană. 

Claire Doutriaux va fi prezentă la acest eveniment și va sta de vorbă cu publicul între cele două proiecții.  

UNDINE 

Regia: Christian Petzold

Cu: Paula Beer,  Franz Rogowski,  Maryam Zaree, Jacob Matschenz

Fantastic, romantic, dramă - Germania, Franța - 2020 - 1h31

Sinopsis: 

Undine (Paula Beer) lucrează în Berlin ca istoric și ghid. Are un mic apartament în Alexanderplatz, este licențiată în istorie și lucrează ca freelancer. Dar viața ei în orașul modern ascunde un secret ce are la bază un mit străvechi: dacă omul pe care îl iubește o trădează, trebuie să îl ucidă și să se întoarcă în apele din care se trage. Atunci când iubitul ei Johannes (Jacob Matschenz) o părăsește pentru o altă femeie, Undine crede că nu are de ales, până când îl întâlnește pe Christoph (Franz Rogowski), un scafandru industrial, de care se îndrăgostește în mod neașteptat. O dragoste nouă, fericită și inocentă, plină de curiozitate și încredere. Când Christoph începe să realizeze că Undine fuge de ceva, aceasta trebuie să facă față blestemului o dată pentru totdeauna. Undine nu vrea să piardă această dragoste.

Undine este cel mai nou film al regizorului german Christian Petzold, un basm romantic modern cu elemente supranaturale.

Selecție Berlinale 2020, premiul pentru cea mai bună actriță la Berlinale 2020, premiul FIPRESCI la Berlinale 2020, premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal la Premiile Academiei Europene de Film (EFA) 2020, premiile pentru cea mai bună regie și pentru cel mai bun montaj la Festivalul European de Film de la Sevilla 2020, etc. 

we also recommend

disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
CIPRIAN PORUMBESCU / THE BALLAD

Cinemateca Online
Online

03.09.2022
Alcarràs

TIFF Oradea
Palatul Baroc Open-Air, Oradea

Eviction TIFF Oradea
04.09.2022
Eviction

TIFF Oradea
State Philharmonic Hall

Dreambuilders Nordic Film Festival 2022
24.09.2022
Dreambuilders

Nordic Film Festival 2022
Cinema Elvire Popesco