fbpixel
Skip to main content

Florianópolis Dream / Sueño Florianópolis

ITINERAMA WARM-UP  - FOCUS 

Florianópolis Dream / Sueño Florianópolis ITINERAMA WARM-UP 

ES, PT RO

Section: FOCUS 

ELVIRE POPESCO OUTDOOR - REGULI DE FUNCȚIONARE

1h 46min | Comedy, Romance | Argentina, Brazil, France

dir.: Ana Katz

Cu: Gustavo Garzón, Mercedes Morán, Andrea Beltrão

Comedie, Romance – Argentina, Brazilia, Franța – 2018 – 1h 46


Sinopsis: Când o familie pe punctul de a se destrăma hotărăște să pornească la drum din Argentina până în Brazilia sperând ca astfel să-și salveze o căsnicie ratată, începe o timidă experiență ce se transformă curând într-o vacanță în care fiecare are parte de niște experiențe noi și incitante.

Lucrecia (Mercedes Morán) și Pedro (Gustavo Garzón), amândoi psihanaliști, sunt împreună de mulți ani. Cu doi copii pe cale să devină adulți, cuplul decide să-și reevalueze căsătoria și să-și anunțe separarea. Sau cam așa ceva. Familia pornește în drumeție spre Florianópolis, un oraș-insulă brazilian, unde Lucrecia și Pedro s-au bucurat pe vremuri de începutul idilei lor. Ei închiriază o căsuță de la alți doi soți de vârstă mijlocie care, întâmplător, sunt și ei pe cale să se despartă. Printre ședințe de înot, mâncăruri, băuturi și karaoke, adulții și adolescenții deopotrivă au șansa să descopere sexul sau romantismul sau și una și alta. Pe măsură ce ne apropiem de ziua de naștere a Lucreciei, aceste zile lipsite de griji nasc și niște întrebări mai grave despre de menirea noastră, iubirea dintre noi și șansele pe care viața încă ni le mai oferă.

Scenarista și regizoarea argentiniană Ana Katz are darul de a surprinde aspecte din viața femeilor, rareori regăsite în film. Ultimul său film, totodată și cel mai bun de până acum, ne oferă potretul fascinant și proaspăt al unei familii din clasa de mijloc, aflată în vacanță. Filmul ne face să descoperim treptat înțelepciunea față de maturizare, dorință, de cunoașterea de sine și de capriciile relațiilor de lungă durată.

Amintind câteodată de filmele lui Eric Rohmer, Sueño Florianópolis ne reamintește că, uneori, tușele cele mai delicate pot reda sentimentul cel mai adânc. Nimic nu este forțat și totul este în armonie. Aparatul de filmat al lui Katz nu este indiscret, iar strălucitoarea sa distribuție – mai ales Morán, pe care cinefilii și-o amintesc din La Ciénaga, filmul Lucreciei Martel – se simte în largul său cu personajele sale bine creionate. Oferiți-vă o vacanță cu Katz și oamenii săi; vă veți întoarce bine dispuși, împrospătați și, într-o mică măsură, schimbați.

Premii: Cea mai bună actriță (Mercedes Morán), Premiul Special al Juriului și Premiul FIRPRESCI la Karlovy Vary IFF; nominalizat la Guadalajara IFF, Lima Latin American Film Festival, San Sebastian IFF, Miami Film Festival.

we also recommend

24.10.2020
MATRIARHAT


Cinemateca Eforie, Bucuresti

disponibil pentru vizionare 24h, începând cu 05.11, ora 19:00
Sing me a Song

UrbanEye Film Festival 7
Online

Walking on Water UrbanEye Film Festival 7
disponibil pentru vizionare 24h, începând cu 08.11, ora 17:00
Walking on Water

UrbanEye Film Festival 7
Online

Scurtmetraje queer romanesti ART200
disponibil pentru vizionare în perioada 26-31.10
Scurtmetraje queer romanesti

ART200
Online