fbpixel
Skip to main content

Ideea unui lac / La idea de un lago

HipTrip Travel Film Festival 2017

Ideea unui lac / La idea de un lago HipTrip Travel Film Festival 2017

Ideea unui lac / La idea de un lago

Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 20.00, Cinemateca Union.

Secțiune: Social Trip

*Premieră națională

Inès, o fotografă în vârstă de 35 de ani, traversează o perioadă dificilă și hotărăște să lanseze un volum de poezii și fotografii realizate de-a lungul anilor. Pe măsură ce conturează cartea, ajunge să conștientizeze felul în care i-a fost influențată munca de trecutul personal: relația cu mama sa, rolul pe care l-a avut căminul lăsat în urmă și dispariția tatălui său în 1977, în timpul regimului dictatorial.


 

Titlu original: La idea de un lago

Titlu engleză: The idea of a lake

Elveția – Argentina, 2016

Regie: Milagros Mumenthaler

Cu: Carla Crespo, Rosario Blefari

Dramă. Durată: 82 min.

Subtitrare: română, engleză


 

Premii și festivaluri:

  • Nominalizări la Festival del film Locarno, IndieLisboa International Independent Film Festival, San Sebastián International Film Festival.

  • Inclus în programul Busan International Film Festival și Festival Internacional de Cine de Mar del Plata.


 

Presa internațională:

„Ca un puzzle nesfârșit, La idea de un lago ne așterne sub ochi o sumedenie de mici fragmente ale unei realități nedeterminate, formate din amintiri, senzații, fantasme și speranțe. (...) Narațiunea nonlineară urmărește traseul aleatoriu al rememorărilor, de la casa de pe malul lacului, la apartamentul din oraș al lui Inés, de la copilăria ei, la statutul de mamă pentru care se pregătește. La idea de un lago este un film despre intimitate, în care senzorialul e invocat pentru a transmite cantitatea imensă de efort pe care trebuie să-l depună cei lăsați în urmă de dispariția tatăluI, pentru a adăuga culoare într-o existență monotonă și gri. Astfel, scenariul plin de culoare, aproape baroc, dacă nu chiar almodovarian, al filmului, se situează în viu contrast cu gravitatea temei, amintindu-ne că imaginația poate servi drept antidot împotriva disperării și a întunericului" (Giorgia Del Don, cineuropa.org).

„Capacitatea cineastului argentinian de a evoca nostalgia după cei ce nu mai sunt e nemărginită" (Javier Ocaña, El País).


 

HipTrip Travel Film Festival este un proiect cultural al Fundației OVI și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

we also recommend