fbpixel
Skip to main content

Nopți luminoase / Helle Nächte

HipTrip Travel Film Festival 2017

Nopți luminoase / Helle Nächte HipTrip Travel Film Festival 2017

Nopți luminoase / Helle Nächte

Duminica, 26 noiembrie, ora 18.00, Cinemateca Eforie.

Secțiune: Exploratorii

*Premieră națională

Michael, un inginer stabilit în Berlin, află că trebuie să plece în Norvegia, la înmormântarea tatălui său. Când sora sa nu vrea să-l însoțească, Michael pleacă la drum alături de fiul lui, Luis, un adolescent de 14 ani de care nu a fost niciodată apropiat. Michael încearcă să schimbe dinamica relației lor în timpul acestor zile în care vor străbat împreună nordul Norvegiei, dar prima călătorie a celor doi se dovedește a fi mai dificilă decât s-ar fi așteptat. Nici Michael, nici Luis, nu sunt obișnuiți să interacționeze zilnic, iar băiatul îi poartă ranchiună tatălui său pentru anii în care l-a neglijat. În ciuda barierelor pe care le are de înfruntat, Michael este determinat să scape de tiparul relației tată-fiu care s-a perpetuat în familia sa.

.

Titlu original: Helle Nächte

Titlu engleză: Bright Nights

Germania – Norvegia, 2017

Regie: Thomas Arslan

Cu: Georg Friedrich, Tristan Göbel, Marie Leuenberger

Dramă. Durata: 86 min.

Subtitrare: română și engleză

Premii și festivaluri:

  • Ursul de Argint pentru cel mai bun actor (Georg Friedrich)

  • Nominalizat la Ursul de Aur pentru cel mai bun film la Berlinale

Presa internațională:

„Regizat cu sensibilitate, filmat cu claritate și finețe, fără să supraliciteze emoțional, cu muzica semnată de unul dintre cei mai promițători compozitori de muzică de film din Europa." (Lee Marshall, Screen Daily)

HipTrip Travel Film Festival este un proiect cultural al Fundației OVI și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

we also recommend