fbpixel
Skip to main content

Visages, villages / Chipuri, locuri

[Art in Cinema]

Visages, villages / Chipuri, locuri [Art in Cinema]

Franceză Română

Director: JR, Agnès Varda
Duration: 1h 29
Country: Franța
Year: 2017

Agnès Varda, una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val francez, și fotograful și muralistul JR sunt coregizorii documentarului - road movie „Chipuri, locuri/ Faces Places”. 

Cu toate că aparțin unor generații diferite, Varda (89 de ani) și JR (35 de ani) sunt suflete pereche, împărtășind pasiunea pentru imagini și maniera în care sunt create, prezentate și transmise mai departe.

Cei doi călătoresc prin mai multe sate din Franța, în camioneta lui JR, transformată în studio foto. Întâlnesc localnici, le descoperă poveștile și le transformă portretele în imense fotografii murale. Le expun pe case, hambare, fațade de magazine sau trenuri și scot la iveală umanitatea subiecților și pe cea proprie.

Lungmetrajul documentar a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, unde a fost recompensat cu două premii - L'Oeil d'Or și Palme de Whiskers. Pelicula a fost prezentată în numeroase festivaluri - a obținut premiul publicului la Toronto, a fost recompensată cu trofee ale Asociațiilor Criticilor de Film din Toronto, San Francisco, Los Angeles și New York, precum și cu cel al Societății Naționale a Criticilor de Film (National Society of Film Critics).

În plus, „Faces Places” a fost desemnat cel mai popular documentar la Vancouver IFF și cel mai bun film la Haifa IFF. Pelicula a primit trofeul Lumière la categoria documentar, dar și două nominalizări la premiile César 2018 - pentru cel mai bun lungmetraj documentar și cea mai bună muzică originală (Matthieu Chedid).

we also recommend

septembrie 2020
Bilet cadou Cinemateca Online


Online

28.09-04.10, disponibil 24h din momentul achiziției biletului
Parasite / Parazit

ARTA-Acasă
Online

ÎN JURUL LUMII - SCURTMETRAJE 3-6 ani KINOdiseea, editia #12
02.10.2020
ÎN JURUL LUMII - SCURTMETRAJE 3-6 ani

KINOdiseea, editia #12
Gradina Antipa

TU MÉRITES UN AMOUR / MERIȚI O IUBIRE RELUARE FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ
03.10.2020
TU MÉRITES UN AMOUR / MERIȚI O IUBIRE

RELUARE FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ
Cinema Elvire Popesco