fbpixel
Skip to main content

Apollo din Gaza / The Apollo of Gaza

Festivalul Filmului Palestinian (FFP) 2019

Apollo din Gaza / The Apollo of Gaza Festivalul Filmului Palestinian (FFP) 2019

franceză, arabă, engleză română, engleză

Apollo din Gaza / The Apollo of Gaza

(Canada, Elveţia, Palestina; 2018, documentar, 78 min.)

(Canada, Switzerland, Palestine; 2018, documentary, 78 min.)

Regie/Directed:  Nicolas Wadimoff

Versiune originală/Original Version: franceză, arabă, engleză / French, Arabic, English

Subtitrări/Subtitles: română, engleză / Romanian, English

Sinopsis/Synopsis:

În 2013, o statuie a lui Apolo veche de 2.000 de ani a fost găsită în apropiere de Gaza, însă apoi a dispărut din senin. Apolo, Zeul artei, frumuseţii şi divinaţiei, incită la tot felul de zvonuri, unele de-a dreptul nebuneşti. „Apolo din Gaza” este deopotrivă o anchetă şi o meditaţie asupra istoriei, aruncându-ne în realitatea extrem de puţin cunoscută a unui teritoriu care încă plăteşte preţul războaielor şi al unei blocade nemiloase, dar unde viaţa merge totuşi mai departe, neînfrântă. Aducând o rază de lumină pe cerul din Gaza, statuia şi povestea sa uluitoare ar putea reda puţin din demnitate şi speranţă tuturor oamenilor.

…………………………………….

In 2013, a 2000-year old statue of Apollo was found near Gaza, only to disappear all of a sudden. Apollo, god of art, beauty and divinations, incites all sorts of rumors, even the craziest ones. The Apollo of Gaza is at once an inquiry and a meditation on history, plunging us into the barely known reality of a territory that is still paying the price of wars and a merciless blockade, but where life also subsists, undefeated. By bringing a little light to the sky of Gaza, the statue and its stupefying story could return some dignity and hope to all people.

Festivaluri/Festivals:

Locarno 2018 – Semaine de la Critique / Critics' Week

CPH:DOX 2018

Trailer: https://vimeo.com/282555926

 

Studenţii beneficiază de discount la preţul biletelor. Acestea pot fi cumparate la preţul de 8 lei pentru fiecare film din festival. Abonamentul general si pachetul de 3 filme au discount 50%.
 
Ele pot fi achizionate doar în format fizic de la sediul Eventbook şi din toată reţeaua lor de distribuţie, dar şi de la intrarea în cinema (în limita locurilor disponibile).
La cumpărarea biletelor, pachetelor sau a abonamentelor, este obligatoriu a se prezinta un act care să ateste că persoana este student şi care să fie valabil pentru anul universitar în curs.

 

 

http://www.palestinianfilmfestival.org/

https://www.facebook.com/FestivalulFilmuluiPalestinian/

we also recommend