fbpixel
Skip to main content

The Fever, R. Maya Da-Rin

F-SIDES

The Fever, R. Maya Da-Rin F-SIDES

Câștigător al unui premiu FIPRESCI și al unui premiu pentru interpretare masculină la ediția a 72-a a Festivalului Internațional de Film de la Locarno, The Fever este debutul în lungmetraj al realizatoarei braziliene de documentare Maya Da-Rin. Îmbinând o convenție de ficțiune cu o abordare estetică observațională, filmul urmărește schimbările prin care trece Justino (Regis Myrupu), originar din comunitatea indigenă Desana și paznic în portul industrial Manaus din inima Amazoniei, în perioada dinaintea plecării fiicei lui, Vanessa (Rosa Peixoto), pentru a studia medicina în orașul Brasília. Recent văduvit și, în plus, descurajat de iminenta separare de fiica lui, prins între dezrădăcinarea de comunitatea din Pădurea Amazoniană și alienarea resimțită într-un mediu urban tot mai rapace și acaparant, Justino începe să manifeste semnele

unei maladii pentru care medicina civilizației albe nu are instrumentele și conceptele potrivite. Realizat cu puțin înainte de venirea lui Jair Bolsonaro la putere în Brazilia, filmul poetic și halucinatoriu al Mayei Da-Rin se dovedește dacă nu prevestitor pentru situația tot mai delicată a drepturilor indigenilor din Brazilia și pentru masacrul continuu asupra Amazoniei, atunci cel puțin accelerator al unor discuții despre interdependența dintre om și mediu și efectele devastatoare ale desconsiderării ei sistematice la nivel politic.

 

Opening Talk : Alienarea de natura: somatizare si raspuns

Cum ne-au conturat ultimele decenii industriale, digitale, relația cu natura? Ce pierdem din cauza alienării de natura și cum îi răspundem? Bogdan Iancu coordonează o cercetare despre oamenii care au vrut sa se reapropie de ceva ce simțeau ca au pierdut, mutându-se la țară.

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
MERE ROȘII

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
CONCURS / ORIENTATION CONTEST

Cinemateca Online
Online

SCURTMETRAJE ROMÂNEȘTI 2 LES FILMS DE CANNES À BUCAREST 12
31.10.2021
SCURTMETRAJE ROMÂNEȘTI 2

LES FILMS DE CANNES À BUCAREST 12
National Art Museum – Auditorium Hall

KINOdiseea - USTUROI
20.10.2021
KINOdiseea - USTUROI


Online