fbpixel
Skip to main content

The Chambermaid

F-SIDES Crash Course

The Chambermaid F-SIDES Crash Course

SP RO

(2018), r. Lila Avilés, 102 min

Intro: Muncă domestică într-o lume globalizată

De-a lungul timpului, tipurile de muncă având o componentă domestică au fost rezervate femeilor, iar cererea tot mai mare de servicii de îngrijire a dus la fenomene precum migrația feminizată, accentuată de factori economici sau rasiali. Cameristă într-un hotel de lux din Mexico City, Eva ia pe umerii ei mai mult decât îi cere fișa postului, dar atenția ei la problemele personale ale clienților amplifică exploatarea la care este supusă.

F-SIDES Crash Course propune o săptămână de proiecții de film și discuții structurată ca o incursiune în conceptele principale din feminism. Este o inițiativă de educație prin film dedicată publicului tânăr timișorean care își pune mai multe întrebări, cere mai mult context și își cultivă perspective noi despre societate. Zilnic, în perioada 27 septembrie – 2 octombrie, la Cinema Victoria, rulează un program atent curatoriat cu filme regizate de femei din diverse colțuri ale lumii, din anii ’70 până azi.

F-SIDES Cineclub (f-sides.ro) este primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor regizate de femei și modurilor alternative de a reprezenta feminități în cinematografie și societate. F-SIDES are proiecții în București, Cluj și Sibiu și derulează un program de educație prin film în 8 orașe mici și mijlocii din țară.

În parteneriat cu Identity.Education, Cinema Victoria și Marele Ecran și cu sprijinul Centrului de Proiecte Timișoara, F-SIDES ajunge în 2022 și la publicul timișorean.

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
GAUDEAMUS IGITUR

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
STRĂINUL / THE STRANGER

Cinemateca Online
Online

Our Eve Astra Film Festival 2022
11.10.2022
Our Eve

Astra Film Festival 2022
Thalia Hall

I DON'T UNDERSTAND Astra Film Festival 2022
11.10.2022
I DON'T UNDERSTAND

Astra Film Festival 2022
Astra Film New Media (Dome, Piața Mare)