fbpixel
Skip to main content

The Bling Ring

F-SIDES Crash Course

The Bling Ring F-SIDES Crash Course

EN RO

(2013), r. Sofia Coppola

Intro: Taking it forward – feminisme emergente, feminism pop și postfeminism

Ce mai rămâne din împuternicirea femeilor atunci când ea devine obiect de consum? Sofia Coppola transpune cazul real al unui grup de adolescenți care au jefuit, ajutați de informații de pe rețelele de socializare, casele câtorva vedete din Los Angeles. Urmărind ascensiunea mediatică a uneia dintre membrele grupului, filmul analizează rolul pe care îl au imaginile transmise de celebrități în formarea ideilor curente despre emancipare.

F-SIDES Crash Course propune o săptămână de proiecții de film și discuții structurată ca o incursiune în conceptele principale din feminism. Este o inițiativă de educație prin film dedicată publicului tânăr timișorean care își pune mai multe întrebări, cere mai mult context și își cultivă perspective noi despre societate. Zilnic, în perioada 27 septembrie – 2 octombrie, la Cinema Victoria, rulează un program atent curatoriat cu filme regizate de femei din diverse colțuri ale lumii, din anii ’70 până azi.

F-SIDES Cineclub (f-sides.ro) este primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor regizate de femei și modurilor alternative de a reprezenta feminități în cinematografie și societate. F-SIDES are proiecții în București, Cluj și Sibiu și derulează un program de educație prin film în 8 orașe mici și mijlocii din țară.

În parteneriat cu Identity.Education, Cinema Victoria și Marele Ecran și cu sprijinul Centrului de Proiecte Timișoara, F-SIDES ajunge în 2022 și la publicul timișorean.

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
UN SURÂS ÎN PLINĂ VARĂ

Cinemateca Online
Online

08.10.2022
Lu Over the Wall

Animest.17
Cinemateca Eforie, Bucuresti

Little Nicholas Animest.17
07.10.2022
Little Nicholas

Animest.17
Cinema Elvire Popesco

CITIZEN JANE Filmele Urban Eye @BETA
09.10.2022
CITIZEN JANE

Filmele Urban Eye @BETA
Cinema Victoria Timișoara