fbpixel
Skip to main content

Proxima

F-SIDES Crash Course

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Cinema Victoria Timișoara, Timisoara Sunday, 02 October 2022 / 15:30 15 lei
Proxima F-SIDES Crash Course

FR, EN RO

(2019), r. Alice Winocour, 107 min

Intro:  Femei în poziții de putere

În afară de domeniul politic, cel științific a fost și este încă printre cele mai dificil de cucerit de către femei, care nu sunt la fel de încurajate să urmeze o carieră în disciplinele STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică). Singura astronaută de la bordul unei viitoare misiuni de un an pe Stația Spațială Internațională, Sarah e nevoită în timpul pregătirii să demonstreze iar și iar unui colectiv ostil că își merită pe deplin locul.

F-SIDES Crash Course propune o săptămână de proiecții de film și discuții structurată ca o incursiune în conceptele principale din feminism. Este o inițiativă de educație prin film dedicată publicului tânăr timișorean care își pune mai multe întrebări, cere mai mult context și își cultivă perspective noi despre societate. Zilnic, în perioada 27 septembrie – 2 octombrie, la Cinema Victoria, rulează un program atent curatoriat cu filme regizate de femei din diverse colțuri ale lumii, din anii ’70 până azi.

F-SIDES Cineclub (f-sides.ro) este primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor regizate de femei și modurilor alternative de a reprezenta feminități în cinematografie și societate. F-SIDES are proiecții în București, Cluj și Sibiu și derulează un program de educație prin film în 8 orașe mici și mijlocii din țară.

În parteneriat cu Identity.Education, Cinema Victoria și Marele Ecran și cu sprijinul Centrului de Proiecte Timișoara, F-SIDES ajunge în 2022 și la publicul timișorean.

we also recommend

disponibil 72h de la prima accesare
Copilul-problemă / System Crasher

smART HOUSE films from Bad Unicorn
Online

12+1 luni
TIFF UNLIMITED 12+1 LUNI


Online

Calup scurtmetraje HIV Amprente Art200 International Queer Film Festival
disponibil pentru vizionare în perioada 26 septembrie - 2 octombrie
Calup scurtmetraje HIV Amprente

Art200 International Queer Film Festival
Online