fbpixel
Skip to main content

One Sings, the Other Doesn’t

F-SIDES Crash Course

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Cinema Victoria Timișoara, Timisoara Friday, 30 September 2022 / 18:00 15 lei
One Sings, the Other Doesn’t F-SIDES Crash Course

FR RO

(1977), r. Agnès Varda, 116 min

Intro: Cetățenele: relația femeilor cu statul-națiune

Statul-națiune e entitatea care ar trebui să ne protejeze drepturile și libertățile. Ce se întâmplă când presiunile politicilor nataliste scot cetățenele din sfera de protecție a guvernelor lor? Prin povestea unei prietenii între două femei, întinsă peste generații, Agnès Varda ne arată cum solidaritatea feminină vine să întâmpine absența (sau chiar opresiunea) statului, prezentându-ne motivațiile de la baza celui de-al doilea val feminist.

F-SIDES Crash Course propune o săptămână de proiecții de film și discuții structurată ca o incursiune în conceptele principale din feminism. Este o inițiativă de educație prin film dedicată publicului tânăr timișorean care își pune mai multe întrebări, cere mai mult context și își cultivă perspective noi despre societate. Zilnic, în perioada 27 septembrie – 2 octombrie, la Cinema Victoria, rulează un program atent curatoriat cu filme regizate de femei din diverse colțuri ale lumii, din anii ’70 până azi.

F-SIDES Cineclub (f-sides.ro) este primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor regizate de femei și modurilor alternative de a reprezenta feminități în cinematografie și societate. F-SIDES are proiecții în București, Cluj și Sibiu și derulează un program de educație prin film în 8 orașe mici și mijlocii din țară.

În parteneriat cu Identity.Education, Cinema Victoria și Marele Ecran și cu sprijinul Centrului de Proiecte Timișoara, F-SIDES ajunge în 2022 și la publicul timișorean.

we also recommend

disponibil 72h de la prima accesare
Copilul-problemă / System Crasher

smART HOUSE films from Bad Unicorn
Online

disponibil 72h de la prima accesare
Corpus Christi

smART HOUSE films from Bad Unicorn
Online

POVESTEA DRAGOSTEI / THE STORY OF LOVE Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
POVESTEA DRAGOSTEI / THE STORY OF LOVE

Cinemateca Online
Online

NO BEARS BIFF 2022
03.10.2022
NO BEARS

BIFF 2022
Sala Auditorium a MNAR