fbpixel
Skip to main content

Orlando

F-SIDES Crash Course

Orlando F-SIDES Crash Course

EN RO

(1992), r. Sally Potter, 93 min

Intro: De ce mai avem nevoie de feminism?

O călătorie ușor fantastică prin mai multe epoci, inspirată din opera Virginiei Woolf și urmând îndeaproape firul narativ din romanul ei cu același nume. Orlando se transformă din bărbat aristocrat în femeie și navighează pierderea bruscă a drepturilor ca urmare a acestei schimbări. Trecerea lui Orlando prin timp sintetizează revendicările primului val feminist și obstacolele cu care s-au confruntat femeile până în secolul al XX-lea.

 *Urmat de o discuție cu Identity. Education despre roluri de gen și posibilitatea unei lumi mai puțin binare, pe baza filmului Orlando.

F-SIDES Crash Course propune o săptămână de proiecții de film și discuții structurată ca o incursiune în conceptele principale din feminism. Este o inițiativă de educație prin film dedicată publicului tânăr timișorean care își pune mai multe întrebări, cere mai mult context și își cultivă perspective noi despre societate. Zilnic, în perioada 27 septembrie – 2 octombrie, la Cinema Victoria, rulează un program atent curatoriat cu filme regizate de femei din diverse colțuri ale lumii, din anii ’70 până azi.

F-SIDES Cineclub (f-sides.ro) este primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor regizate de femei și modurilor alternative de a reprezenta feminități în cinematografie și societate. F-SIDES are proiecții în București, Cluj și Sibiu și derulează un program de educație prin film în 8 orașe mici și mijlocii din țară.

În parteneriat cu Identity.Education, Cinema Victoria și Marele Ecran și cu sprijinul Centrului de Proiecte Timișoara, F-SIDES ajunge în 2022 și la publicul timișorean.

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
DUMBRAVA MINUNATĂ / THE ENCHANTED GROVE

Cinemateca Online
Online

Competition 1 Animest.17
10.10.2022
Competition 1

Animest.17
Cinema Elvire Popesco

Drop by Drop Animest.17
12.10.2022
Drop by Drop

Animest.17
Cinema Elvire Popesco