fbpixel
Skip to main content

Bend It Like Beckham

F-SIDES Crash Course

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Cinema Victoria Timișoara, Timisoara Tomorrow, 28 September 2022 / 18:00 15 lei
Bend It Like Beckham F-SIDES Crash Course

EN RO

(2002), r. Gurinder Chadha, 112 min

Intro: Beyond blue and pink: cum lărgim orizonturile socializării de gen

David Beckham e idolul și naționala de fotbal feminin e ținta. Însă e mai dificil să îți dezvolți pasiunea pentru acest sport când te confrunți cu așteptările rigide ale societății despre cum se comportă o fată și ce este dezirabil pentru ea când se maturizează. O comedie-reper a anilor 2000 care ne învață câteva lucruri despre ocolirea barierelor de gen persistente și universale, dar și despre stereotipuri culturale locale și globale.

F-SIDES Crash Course propune o săptămână de proiecții de film și discuții structurată ca o incursiune în conceptele principale din feminism. Este o inițiativă de educație prin film dedicată publicului tânăr timișorean care își pune mai multe întrebări, cere mai mult context și își cultivă perspective noi despre societate. Zilnic, în perioada 27 septembrie – 2 octombrie, la Cinema Victoria, rulează un program atent curatoriat cu filme regizate de femei din diverse colțuri ale lumii, din anii ’70 până azi.

F-SIDES Cineclub (f-sides.ro) este primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor regizate de femei și modurilor alternative de a reprezenta feminități în cinematografie și societate. F-SIDES are proiecții în București, Cluj și Sibiu și derulează un program de educație prin film în 8 orașe mici și mijlocii din țară.

În parteneriat cu Identity.Education, Cinema Victoria și Marele Ecran și cu sprijinul Centrului de Proiecte Timișoara, F-SIDES ajunge în 2022 și la publicul timișorean.

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
O VARĂ DE NEUITAT / AN UNFORGETTABLE SUMMER

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
EDIȚIE SPECIALĂ / SPECIAL EDITION

Cinemateca Online
Online