fbpixel
Skip to main content

Tablou de vânătoare

Deschiderea oficială CinePOLSKA 2017

Tablou de vânătoare Deschiderea oficială CinePOLSKA 2017

poloneză română

DESCHIDEREA OFICIALĂ

TABLOU DE VÂNĂTOARE / Pokot

Polonia, Germania, Cehia, Suedia, 2017, 128 min., dramă

Regia: Agnieszka Holland, Kasia Adamik

Distribuția: Agnieszka Mandat, Wiktor Zborowski, Jakub Gierszał, Patrycja Volny ș.a.

vârsta recomandată: peste 15 ani

subtitrare în limba română

Janina Duszejko, un inginer ieșit la pensie, trăiește într-un sat de munte la granița dintre Cehia și Polonia. Într-o noapte, aceasta găsește trupul mort al unui vecin braconier. Împrejurările morții bărbatului sunt necunoscute, singurele urme din preajma casei sale fiind cele lăsate de niște căprioare. Cu timpul, sunt descoperite cadavrele altor vânători locali. Duszejko, văzând neputința poliției, demarează propria anchetă pornind de la suspiciunea că toate crimele au fost comise de animalele pădurii. 

Agnieszka Holland conferă acestei povești niște caracteristici de gen. „O îmbracă” într-un film polițist, horror, într-un basm cu happy-end. Totul pentru a exprima durerea subcutanată a unei generații care a reușit să realizeze atât de multe, pentru ca la bătrânețe să asiste la escaladarea violenței și întoarcerea de la valorile în care credea: solidaritate, democrație, deschidere, umanism religios. - Tadeusz Sobolewski, wyborcza.pl

Filmul a câștigat Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, ediția 2017.

Trailerul filmului

---------------------

 Festivalul CinePOLSKA este singura ocazie din an pentru a vedea la București cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume.

Ediția de anul acesta aparține unor personaje care și-au devansat vremurile, care au trăit cu visuri și pasiuni mari. Oameni datorită cărora au fost făcute progrese în lumea care ne înconjoară. - spune Agnieszka Skieterska, directorul Institutului Polonez din București, care organizează festivalul.

Astfel de personaje au fost cu siguranță Maria Skłodowska-Curie, dublă laureată cu Premiul Nobel, sau renumitul pictor avangardist Władysław Strzemiński, fondatorul Muzeului de Artă Contemporană din Łódź, primul astfel de muzeu din Polonia și al doilea din Europa, care a devenit eroul ultimului film al remarcabilului regizor polonez Andrzej Wajda - „Imaginea de apoi”.

we also recommend