fbpixel
Skip to main content

Planeta celor singuri / Planeta singli

CinePOLSKA 2017

Planeta celor singuri / Planeta singli CinePOLSKA 2017

poloneză română

PLANETA CELOR SINGURI / Planeta singli

Polonia, 2016, 135 min., comedie

Regia: Mitja Okorn

Distribuția: Maciej Stuhr, Agnieszka Więdłocha, Piotr Głowacki, Weronika Książkiewicz ș.a.

vârsta recomandată: peste 12 ani

subtitrare în limba română

Ania caută bărbatul perfect pe un portal de întâlniri pe internet. Viața ei se schimbă atunci când Tomek, producătorul celui mai popular și controversat program de televiziune din țară îi propune să devină personajul principal al emisiunii sale. Ea începe să stabilească întâlniri pe internet, iar el prezintă adevărata față a bărbaților, luând totodată în râs naivitatea femeilor. Dar atunci când Ania întâlnește bărbatul perfect, lucrurile iau o cu totul altă turnură.

Cred că „Planeta celor singuri” are tot ce ar trebui să aibă o comedie romantică. Este o poveste despre singurătatea în vremurile noastre, care se îmbină foarte bine cu satira la adresa mass-media modernă. Autorii reușesc să echilibreze proporțiile și să facă față genului, astfel încât producția ajunge să amuze, dar și să emoționeze. Mai mult chiar, este condimentată cu un umor deloc forțat, departe de glumele de prost gust specifice altor comedii poloneze. - Krzysztof Połaski, telemagazyn.pl

Trailerul filmului

---------------------------------

Festivalul CinePOLSKA este singura ocazie din an pentru a vedea la București cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume.

Ediția de anul acesta aparține unor personaje care și-au devansat vremurile, care au trăit cu visuri și pasiuni mari. Oameni datorită cărora au fost făcute progrese în lumea care ne înconjoară. - spune Agnieszka Skieterska, directorul Institutului Polonez din București, care organizează festivalul.

Astfel de personaje au fost cu siguranță Maria Skłodowska-Curie, dublă laureată cu Premiul Nobel, sau renumitul pictor avangardist Władysław Strzemiński, fondatorul Muzeului de Artă Contemporană din Łódź, primul astfel de muzeu din Polonia și al doilea din Europa, care a devenit eroul ultimului film al remarcabilului regizor polonez Andrzej Wajda - „Imaginea de apoi”.

we also recommend