fbpixel
Skip to main content

Arta de a face dragoste. Povestea Michalinei Wislłocka

CinePOLSKA 2017

Arta de a face dragoste. Povestea Michalinei Wislłocka CinePOLSKA 2017

poloneză română

ARTA DE A FACE DRAGOSTE. POVESTEA MICHALINEI WISŁOCKA / Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej

Polonia, 2017, 117 min., film biografic

Regia: Maria Sadowska

Distribuția: Magdalena Boczarska, Eryk Lubos, Justyna Wasilewska, Piotr Adamczyk ș.a.

vârsta recomandată: peste 15 ani

subtitrare în limba română

Filmul spune povestea Michalinei Wisłocka, doctor renumit și autoarea celui mai popular ghid de educație sexuală din Polonia. Prin intermediul cărții sale, publicată în anii ’70, în perioada de glorie a Republicii Populare Polone, aceasta a reușit să revoluționeze viața sexuală a întregii țări, purtând o luptă acerbă împotriva cenzurii dictate de sistem și rezistenței bisericii.

„Arta de a face dragoste” îmbină perfect viața personală a eroinei cu practica profesională și anii de luptă cu sistemul comunist. Toate aceste elemente formează un întreg compact, nici unul dintre ele nefiind expus într-o manieră care să deranjeze. Este necesar să se acorde atenție dialogurilor și prezentării fantastice a realităților Republicii Populare Polone, care, de multe ori, este ridiculizată pentru absurditatea sa. - regizoarea Maria Sadowska

Trailerul filmului

-----

Festivalul CinePOLSKA este singura ocazie din an pentru a vedea la București cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume.

Ediția de anul acesta aparține unor personaje care și-au devansat vremurile, care au trăit cu visuri și pasiuni mari. Oameni datorită cărora au fost făcute progrese în lumea care ne înconjoară. - spune Agnieszka Skieterska, directorul Institutului Polonez din București, care organizează festivalul.

Astfel de personaje au fost cu siguranță Maria Skłodowska-Curie, dublă laureată cu Premiul Nobel, sau renumitul pictor avangardist Władysław Strzemiński, fondatorul Muzeului de Artă Contemporană din Łódź, primul astfel de muzeu din Polonia și al doilea din Europa, care a devenit eroul ultimului film al remarcabilului regizor polonez Andrzej Wajda - „Imaginea de apoi”.

we also recommend