fbpixel
Skip to main content

Dr. Strangelove Sau: Cum am învățat să nu mai fac griji și să iubesc bomba

CineFilm

Scurtul film introductiv al lui Matt Wells, Stanley Kubrick, consideră The Bomb , care însoțește această nouă restaurare de 4k, oferă un context foarte necesar la 55 de ani; contextul în care a fost lansat și sentimentele lui Kubrick în ceea ce privește amenințarea nucleară. Prezentând autorul Eric Schlosser, fiica lui Kubrick, Katharina Kubrick, și cumnatul său, Jan Harlan, subliniază adevărurile înspăimântătoare din spatele doctorului Strangelove , precum și refuzul nostru de a admite cu adevărat ce ar putea însemna. „Oamenii nu reacționează la abstracții”, a spus Kubrick. Harlan subliniază că „Toate filmele sale sunt conectate. S-a uitat la fragilitatea noastră, la vanitatea noastră, la faptul că avem tendința de autodistrugere ”.


Este o introducere necesară pentru persoanele care îl urmăresc pe dr. Strangelove care nu-și amintesc temerile de fundal, chiar dacă cei care își aduc aminte nu au vrut să-l înfrunte. Eram adolescent în anii 1980, iar în timp ce guvernul britanic a încercat să ne convingă că putem deșurna o ușă și să ne așezăm sub ea timp de două săptămâni, știam cu toții că asta era ridicol.


Această frică constantă a fost ceva de care m-am bucurat să las în urmă, chiar dacă riscul de astăzi nu este cu atât mai mic. Acum, alte situații de urgență au înlocuit-o: schimbările climatice, austeritatea, căutând pantofii fiului meu, la 8.30, luni dimineață.

Locație Delta CineFilm: https://goo.gl/maps/EdysZMYCu5m4rKj46

Dr. Strangelove Sau: Cum am învățat să nu mai fac griji și să iubesc bomba CineFilm

we also recommend

MERE ROȘII Cinemateca Online
07.08.2020, între orele 14:00 și 24:00
MERE ROȘII

Cinemateca Online
Online

Mumia CINEVARA Sezonul 2 - Trecut pentru viitor
13.08.2020
Mumia

CINEVARA Sezonul 2 - Trecut pentru viitor
Rezidența BRD Scena9, Bucuresti

Common Blood TIFF.19
08.08.2020
Common Blood

TIFF.19
USAMV