fbpixel
Skip to main content

Ficțiune 3

Bucharest Short Film Festival 2018

Ficțiune 3 Bucharest Short Film Festival 2018

Ficțiune

PESCĂRUȘUL / THE SEAGULL

R: Maria Popistașu, Alexandru Baciu

România, 2018, 15’

În timp ce îl găzduiește temporar pe tatăl ei bolnav, Laura găsește un pescăruș rănit în curte. Scopul lor nou găsit de a salva pasărea, este scuza perfectă pentru a evita să dialogul despre adevărata problemă, iminența morții.

Anonimul Film Festival 2018, Transilvania International Film Festival 2018

THE THIRD KING / DER DRITTE KÖNIG 

R: Christoph Oliver Strunck
Germania, 2018, 25'

1944 - Cea mai rece iarnă germană din Al Doilea Război Mondial. Soldatul afro-american Jamar se pierde pe teritoriul inamic. Atunci când găsește adăpost într-o cabină din pădurea Hurtgen, el este pus într-o situație cel puțin bizară - o parabolă despre umanitate în vremuri dificile.

Premiul juriului: Outstanding Acting & Outstanding Cinematography - Bermuda International Film Festival 2018, Bermuda; Cel mai bun film și cea mai bună imagine - Transilvania Shorts 2018

NU L-AM ÎMPUȘCAT PE JESSE JAMES / I DIDN’T SHOOT JESSE JAMES / JE N’AI PAS TUÉ JESSE JAMES

R: Sophie Beaulieu
Franța, 2017, 18'

Într-un decor non-western franțuzesc, Jesse James se pregătește să jefuiască din nou o bancă, după multe luni de inactivitate. Dar partenerul său, Bob Ford, are mai multe planuri și proiecte stabile cu logodnica sa Cynthia. Ca un om mai mult slab decât laș, Bob nu îi poate mărturisi lui Jesse. Va merge el îndeajuns de departe încât să îl omoare? Dacă povestea lui Jesse James și a criminalului Bob Ford este doar o expresie glorificată a unei viziuni neobișnuite despre masculinitate?

São Paulo International Short Film Festival 2017; Toronto International Film Festival; Landshut Short Film Festival 2018

THE ENDLESS DAYS / LES JOURS SANS FIN 

R: Philippe Grenier
Canada, 2016, 15'

Izolat într-o casă de țară retrasă, Simon se răzvrătește împotriva autorității mamei sale. Comportamentul său se prinde de fratele său mai mic, Colin, un băiat sensibil căruia îi lipsește figura paternă. Pentru a-l opri pe Simon să fugă de acasă, Colin pune la cale un plan periculos.

Cel mai bun scurtmetraj - Le Carrousel international du film de Rimouski 2017;Prix Post-Moderne - Le Gala Prends-ça court! 2017; DC Shorts Festival 2017; Cel mai bun film și cea mai bună coloană sonoră - The Black Sea Film Festival 2018

STARE DE URGENȚĂ / STATE OF EMERGENCY / UN ÉTAT D’URGENCE

R: Tarek Roehlinger
Germania, 2016, 13'

Un film despre o societate care trăiește în frică - povestea a doi soldați care păzesc o instituție a Parisului de zi cu zi. O valiză abandonată, niște trecători curioși și un vagabond nebun aduc situația într-un punct apoteotic, iar linia fină dintre normalitate și un pericol real dispare. 


Premiul publicului - Kinofest Lünen 2016, Germania; Plymouth Film Festival 2017; Mențiune specială - Tirana Film Festival 2016

CĂLĂTORIE / TRIP

R: Pascal Stervinou

Franța, 2016, 20'

Un om de afaceri arogant este blocat în liftul clădirii sale de birouri pentru patru zile. Acest eveniment va lua o întorsătură neașteptată și îl va schimba pentru totdeauna.

The Black Sea Film Festival 2018

TINKERI

R: Mikko Myllyahti

Finlanda, 2018, 10’

Într-o seară de iarnă tatăl se întoarce acasă beat. Tigru este în camera lui și mama se culcă pe canapea. O cădere izbucnește. Tata are o pușcă. Tigrul și mama scapă de casă. Haide tăcerea cade. Tigrul trebuie să se întoarcă în casă pentru a vedea ce sa întâmplat - și pentru a face primii pași către independență.

Cannes Critics Week, Concorto, Nordisk Panorama

we also recommend