fbpixel
Skip to main content

Ficțiune 2

Bucharest Short Film Festival 2018

Ficțiune 2 Bucharest Short Film Festival 2018

Ficțiune

IVAN 

Q&A Panagiotis Kountouras

R: Panagiotis Kountouras
Grecia, 2018, 9'


Este posibil să te hrănești cu propria fire umană într-o masă? Atunci când instinctul ascuns se transformă în obsesie morbidă, autoconservarea devine un ritual fără sens al imitației, o acțiune fără logică. 

Selecția oficială - Leeds International Film Festival 2018

72%

R: Lluis Quilez
Spania, 2017, 20'

Lipsa apei a schimbat mersul societăţii, aşa cum îl ştim. Cei care supravieţuiesc se chinuie să trăiască într-un mediu dezolant şi ostil.

Premiera spaniolă - Festival Internacional de Cine de Gijon 2017

ATÂT TIMP CA ESTE NEVOIE/ AS LONG AS IT TAKES / LE TEMPS QU’IL FAUT 

R: Abeille Tard
Canada, 2017, 13'

Ben is in his fifties, William is seventeen. Together, just for a moment, they will let go and let themselves be carried by the music.

Ben are cincizeci de ani și face scufundări pentru un club de golf, culegând mingile căzute în iaz. William are șaptesprezece și este prietenul fiului său. Împreună,  într-un moment emoționant, amândoi se vor lăsa purtați de muzică.

Premiera mondială - São Paulo International Short Film Festival 2017

PRIVEȘTE / REGARDE / LOOK

R: Charles Grammare
Franța, 2017, 25'

În timp ce Emma devine văzătoare prin crearea unei noi invenții științifice, confruntarea ei cu lumea clarvăzătorilor nu are loc așa cum se vede la pajiște.

ÎN ZORI / AT DAWN / À L’AUBE 

R: Julien Trauman
Franța, 2018, 22'

În timpul petrecerii de absolvire ținute pe plajă, trei prieteni adolescenți fură o barcă și se lasă purtați de întuneric. Se trezesc în dimineața următoare pierduți pe mare și fără hrană, apă sau adăpost.

Youth Award - Odense Film Festival 2018; premiul Silver Méliès - Strasbourg : European Fantastic Film Festival 2018

UN OM CADE DIN CER / A MAN FALLS FROM THE SKY / VALT EEN MAN UIT DE LUCHT 

R: Kurt Platvoet, Jan Verdijk
Olanda, 2017, 9'


Ton și Ineke își petreceau după amiaza liniștiți în compania unei supe calde atunci când un bărbat se prăbușește din cer chiar în grădina acestora. Ton vede în acesta un pericol, pe când Ineke își dorește să îi ofere ajutor. Situația escaladează, iar cuplul este pe cale să afle în curând ce fel de om se ascunde în jumătatea fiecăruia dintre ei.

Cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cel mai bun actor, cea mai buna actriță, premiul publicului - Shortcutz 2018; Best Dutch short competition - Go Short International Film Festival 2018; În competiție - Quebec City Film Festival 2018; Leicester International Short Film Festival 2018; Brest European Short Film Festival 2018

we also recommend