fbpixel
Skip to main content

Drepturile omului, Documentar, Fashion film

Bucharest Short Film Festival 2018

Drepturile omului, Documentar, Fashion film Bucharest Short Film Festival 2018

Documentar, Drepturile omului, Film de modă

Film de modă

KARL LAGERFELD x JASPAL

R: Dean Alexander
SUA, 2018, 1'


Filmul a fost realizat în două zile reci de decembrie, în Paris și prezintă design-urile exclusive Karl Lagerfeld pentru Jaspal. În centrul campaniei se află eroina Clemence Lognonne, într-o aventură pe străzile pariziene,

ACTUL 1 – HEXAGONA / PREMIER ACTE - HEXAGONA 

R: Agathe Riedinger
Franța, 2018, 2'


Inspirat din năvălirile sentimentale ale romanelor de duzină și arhetipurilor telenovelistice din anii '70, filmul urmărește două personaje: Ruth blondă și Ruth șatenă, care se joacă cu propriile roluri pentru a explora o lume nouă. Premier Acte este o călătorie suprarealistă - acesta este începutul capitolului, totul este încă posibil, totul este încă liber.

300

R: Charles Burroughs
Canada, 2017, 2'


Un tânăr pe cale de a atinge scorul maxim într-un joc de popice atrage atenția unor tinere spectatoare.

PORNIȚI ZUMZETUL / START THE BUZZ

R: Giacomo Boeri, Matteo Grimaldi
Italia, 2018, 1'

Start the Buzz este cel mai nou film delegat de Camera Nazionale della Moda Italiana (Consiliul Italian al Modei) pentru a sărbători Săptămâna Modei de la Milano Toamnă/Iarnă 2018/19. Regizat de premiata companie de producție creativă The Blink Fish din Milano, filmul prezintă doar talente noi, pentru a crește vizibilitatea noii generații de designeri italieni.

Best Fashion Film - The Black Sea Film Festival 2018
 

ELE SUNT SURORILE SWINTON / MEET THE SWINTON SISTERS

R: Javier Cortés, Lara Tascón
Spania, 2017, 5'


Este primăvară, iar trei surori își petrec vacanța la casa bunicii lor, uitându-se la videoclipuri cu Rolling Stones, mâncând biscuiți și dansând cu ochii închiși. Veți viziona povestea prin ochii Amandei, mezina își caută locul între cele două surori, lăsându-se purtată de muzică, citind cărți de dragoste, dansând și îndrăgostindu-se.

Madrid Fashion Film Festival, La Jolla International Fashion Film Festival, Webby Awards Nominee 2018

Drepturile omului

JULULU

R: Michele Cinque
Italia, 2017, 15'

Jululu este o călătorie muzicală într-un colț al Africii situat în sudul Italiei, regiunea plantațiilor de tomate din provincia Foggia.

Premiul Migrarti pentru cea mai bună regie - Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2017; Premiul Abba - Festivalul Internațional de Film de la Milano; Festivalul Internațional de Film „See You Sound” 2018

ÎN PICIOARE, KINSHASA! / GET UP KINSHASA / DEBOUT KINSHASA!

R: Sébastien Maitre
Franța, 2016, 21'


No polished shoes, no school! Samuel, 10 y.o., is about to discover Kin the Beautiful’s way of muddling up and muddling through…

Dacă nu ai pantofii prezentabili, nu ai parte de școală - Samuel, în vârstă de 10 ani, este pe cale să descopere suișurile și coborâșurile minunatei Kinshasa.

PĂMÂNT / LAND

R: Raphaël Meyer

Elveția, 2017, 17’

Un tânăr își găsește adăpost într-un lan de porumb. Acolo, el întâlnește o fetiță și pe tatăl ei: proprietarul terenului.

ZĂPADĂ PENTRU APĂ / SNOW FOR WATER / SNIJEG ZA VODU 

R: Christopher Villiers
Marea Britanie, 2017, 15'


Povestea reală din iarna lui 1994, pe timpul asediului din Sarajevo, a doi copii trimiși de tatăl lor să strângă zapadă pentru a umple cada. Cei doi se feresc de gloanțele lunetiștilor și de bombele mortarelor pentru a îndeplini dorința tatălui.

Premiera mondială - Berlinale generation programme 2018
 

YOVER 

R: Edison Sanchez

COLUMBIA, 2018, 11’ 

Yover are doar 12 ani, dar trebuie să lucreze. În fiecare zi se plimbă pe străzile noii Bojayá - un sat care a supraviețuit celui mai sângeros masacru al războiului din Columbia - și continuă să fure de la realitate, minute de fantezie și joc, care aparțin lumii copiilor.

Berlinale, Hamburg Intl. Short Film Festival, Belo Horizonte International Short Film Festival, UppSala International Short Film Festival, Tehran International Short Film Festival, Festival de Cine de Derechos Humanos de Paris

Documentar

STAȚII / STATIONS

R: Julien Huger
Franța, 2018, 23'


The Alps in winter. Men and machines engage in a strange ballet to shape the mountain. The territory resists and reality collides with the imaginary.

Alpii pe timpul iernii - oameni și mașinării se angrenează într-un bizar balet pentru a da formă muntelui. Teritoriul rezistă, iar realitatea se întrepătrunde cu imaginarul.

Busan Int'l Short Film Festival 2018; Vienna Shorts Festival 2018; Festival Côté Court 2018

AL PATRULEA ZID / FOURTH WALL

R: Gkotsis Dimitris

Grecia, 2018, 9’

Filmul este partea societății care rămâne invizibilă, dar similară pe tot globul. Singura diferență semnificativă este caracterul oamenilor. O lume care o reproduce singură pentru a produce, supraviețuind mai degrabă instinctiv. Filmul se bazează pe notele unui trek de zece luni.

we also recommend

Opening Gala TIFF.18 The world premiere of Parking in the presence of the team
31.05.2019
Opening Gala TIFF.18

The world premiere of Parking in the presence of the team
Unirii Square Open Air