fbpixel
Skip to main content

Celebration

Bucharest Fashion Film Festival 2019

Celebration Bucharest Fashion Film Festival 2019

r. Olivier Meyrou/ documentar/ Franța, 2018/ 74’

Documentarul Celebration prezintă scene din culisele casei YSL, filmate timp de doi ani și jumătate, în apropiere de retragerea lui Yves Saint Laurent, o perioadă punctată de numeroase celebrări organizate de Pierre Bergé în onoarea partenerului său.   

Fragmente observaționale filmate alb-negru în care Saint Laurent desenează schițele pentru ultima sa colecție sunt intercalate cu interviuri și alte evenimente precum vizita făcută de către personalul casei la vechiul sediu YSL, o ceremonie la obeliscul Luxor in Paris ori un discurs ținut de acesta in New York la primirea unui premiu. 

 

Filmul a fost inițial lansat în secțiunea Panorama la a 57-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin în 2007, dar Pierre Bergé, co-fondator al casei couture Yves Saint Laurent, a interzis distribuția documentarului în timpul vieții sale. Filmul lansat în 2018, la 10 ani de la moartea lui Yves Saint Laurent, este o versiune reeditată de același regizor, Olivier Meyrou. „Să încerc să îl filmez pe Yves Saint Laurent a fost ca și când aș fi filmat două personaje diferite în același timp: pe de-o parte o personalitate marcantă din istoria modei, pe de altă parte un om care, deși își pierde vigoarea fizică, își continuă neabătut munca”, a declarat Meyrou.

we also recommend

Sibyl Bucharest International Film Festival 2019
26.06.2019
Sibyl

Bucharest International Film Festival 2019
Cinema Elvire Popesco