fbpixel
Skip to main content

Behind the Flickering Light: The Archive

Cinema of Commoning

Behind the Flickering Light: The Archive Cinema of Commoning

r: Hafiz Rancajale | 2013 | documentar | Indonezia | 155’

lb: ID | sub: EN

Selectat de FORUM LENTENG.

Behind the Flickering Light: The Archive este un film drag mie. În timpul filmărilor, în 2012, am aflat despre Forum Lenteng. Filmul în sine oglindește situația și condiția cinemaului indonezian contemporan, raportând-o la istoria filmului; risipită, vastă, importantă, gata să fie uitată. Filmul este construit pe conversațiile dintre colegii mei de la Forum Lenteng și Misbach Yusa Biran, fondatorul Sinematek Indonesia, prima mare arhivă de filme din sud-estul Asiei. Filmul este important pentru noi nu doar ca dialog despre păstrarea filmelor ca mediu, dar și pentru cunoașterea modalităților prin care poate fi accesibilă publicului larg, ca o comoară națională, sau pur și simplu pentru divertisment. Într-o țară în care filmul vine ca o comoditate fără discurs, Behind the Flickering Light: The Archive își propune să tragă un semnal de alarmă, să permită reflexia asupra motivului pentru care iubim cinemaul și să ne motiveze să luăm în considerare ceea ce urmează.

– Yuki Aditya de la Forum Lenteng

_______________________________

8 cinematografe. 8 orașe din jurul lumii. Un nou model de cinema alternativ. 

Cinema ARTA invită publicul în perioada 28 aprilie - 9 iunie 2020 la o serie de proiecții de film însoțite de discuții, parte a proiectului internațional Cinema of Commoning. 

Cinema of Commoning, un proiect inițiat de bi'bak și Sinema Transtopia (Berlin,Germania) dezvoltat alături de alte șapte cinematografe: Cine CCC (Santiago, Chile), Cinema Akil (Dubai, UAE), Kundura Sinema (Istanbul, Turcia), Cinema ARTA (Cluj-Napoca, România), Forum Lenteng (Jakarta, Indonezia), DocClub (Bangkok, Thailanda), Cinema Geração (Luanda, Angola) vizează organizarea unui program de filme curatoriat colectiv în toate cele 8 cinematografe partenere. 

Proiect finanțat de Kulturstiftung des Bundes și Berlin Senat for Culture and Europe.

cinemaofcommoning.com

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
MITICĂ POPESCU

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
VÂNĂTOAREA DE VULPI / FOX HUNTING

Cinemateca Online
Online

CELE CE PLUTESC / FLOATING THINGS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
CELE CE PLUTESC / FLOATING THINGS

Cinemateca Online
Online