fbpixel
Skip to main content

Les misérables / Mizerabilii

N15

ARTA-Acasă

N15

r: Ladj Ly | 2019 | Crimă, Dramă, Thriller | 102’ | N15


Inspirat dinrevoltele anului 2005 din Paris, declanșate de moartea a doi tineri în timpul unui raid al forțelor de ordine, "Les Misérables" prezintă o perspectivă provocatoare a sărăciei și violențelor de la periferia Parisului, locul în care Ladj Ly a crescut și care i-a fost mereu inspirație în carieră.


"Cine crede că e vorba de o nouă ecranizare a clasicului Victor Hugo, se înşală", scrie publicația americană Variety. "Dar există un motiv pentru care Les Misérables poartă acelaşi titlu: ambele sunt amplasate în Montfermeil, suburbia muncitorească unde regizorul a crescut. Un secol mai târziu, mizeria e încă acolo, iar violenţa poliţiei rămâne un factor important".


Sinopsis:

Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, într-un cartier problematic din suburbiile Parisului, locul unde se petrece, de altfel, și acțiunea romanului "Mizerabilii", scris de Victor Hugo. Fâcând echipă cu Chris și Gwada, colegii săi mult mai experimentați, Stephane descoperă rapid tensiunile dintre diferitele bande care domină cartierul. Când o operațiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează toate mișcările pe care le fac polițiștii.


Lungmetrajul de debut al regizorului Ladj Ly a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin și câștigător al premiului juriului la Cannes.

Les misérables / Mizerabilii ARTA-Acasă

we also recommend

O LACRIMĂ DE FATĂ / A GIRL’S TEAR Cinemateca Online
04.07.2020, între orele 14:00 și 24:00
O LACRIMĂ DE FATĂ / A GIRL’S TEAR

Cinemateca Online
Online

Poveste din Taipei CINEVARA Sezonul 2 - Trecut pentru viitor
03.09.2020
Poveste din Taipei

CINEVARA Sezonul 2 - Trecut pentru viitor
Rezidența BRD Scena9, Bucuresti

PETIT PAYSAN ELVIRE POPESCO OUTDOOR
08.07.2020
PETIT PAYSAN

ELVIRE POPESCO OUTDOOR
Cinema Elvire Popesco

Dolor y Gloria / Durere și glorie ARTA-Acasă
06.07-12.07, disponibil 24h din momentul achiziției biletului
Dolor y Gloria / Durere și glorie

ARTA-Acasă
Online